Slovenija

Pivo in cvetje v znamenju visokega jubileja Pivovarne Laško

M.J.
7. 7. 2015, 14.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Festival Pivo in cvetje, ki bo od 16. do 19. julija v Laškem, bo letos v znamenju 190-letnice delovanja Pivovarne Laško. Organizatorji festivala bodo festivalski oder Zlatorog iz Jagoč vrnili na staro lokacijo na Trubarjevem nabrežju, prireditev pa bo znova v celoti brezplačna.

Arhiv Svet24

Član uprave Pivovarne Laško Matej Oset je na današnji novinarski konferenci v Laškem povedal, da bo festival letos v znamenju največjega števila glasbenih gostov doslej. V Laško tako prihaja čez 50 glasbenikov iz več kot 17 držav, v jubilejnem letu pa bo cena pollitrska vrčka piva 1,90 evra.

Letos bodo dodali nov oder Malt, ki bo namenjen predstavitvi najboljših DJ. S tem bo festival pritegnil tudi ljubitelje elektronske glasbe. Med festivalom, ki postaja vse bolj uveljavljen tudi v Evropi, bodo glasbeni gostje nastopili na štirih odrih, del programa pa bo potekal tudi v tamkajšnjem kulturnem centru.

Dan pred odprtjem 51. festivala Pivo in cvetje bo Pivovarna Laško pripravila dan odprtih vrat, potekal bo tradicionalni Dan Laščanov. Z začetkom festivala bodo na ogled tudi razstava točilnih naprav pivovarne, razstava Fajfa in pir, pa maš mir, gobarska razstava Pivo in cvetje ter razstava Hiše generacij Laško.

Festival bo vrhunec doživel v soboto, 18. julija, z ognjeno interaktivno predstavo in ognjemetom, sklenili pa ga bodo dan kasneje z ohcetjo po stari šegi ter s tradicionalno parado Pivo in cvetje, ki je ena največjih in avtentičnih etnoloških dogodkov v Sloveniji.

Med festivalom bo veljal poseben prometni režim, Slovenske železnice pa bodo tudi letos v času festivala povečale število vlakov do Laškega, tako iz Maribora, kot tudi iz Ljubljane. Novost so posebni vlaki tudi iz Zagreba.

Festival pritegne vsako leto tudi več ljubiteljev kampiranja, za katere bodo v kampu Jagoče organizirali poseben športno-zabavni program.