Slovenija

Na Gorenjskem moški iz avta ogovarjal otroke

mv
27. 4. 2015, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V Podbrezjah so opazili moškega, ki je iz avta nagovoril kar nekaj otrok, a jih menda ni vabil k sebi. Na PU Kranj so pojasnili, da so osebo že izsledili in da z zbiranjem dokazov za zdaj še ne morjeo potrditi, da so bili otroci na kakršenkoli način ogroženi.

Arhiv Svet24

Policisti so ob tem incidentu, ki se na srečo ni izkazal za hujšega, še enkrat navedli nasvete za take in podobne primere, ki so jih pripravili za akcijo "Bodi varen tudi, če si sam."

Kako ravnati?

Mlajši naj se z neznanci ne zapletajo v pogovore. Če jih ti že ogovorijo, naj bodo pozorni na morebitna sumljiva ravnanja, vsiljivo nagovarjanje, nespodobna povabila in podobno. Policija opozarja, da v nobenem primeru ne vstopajo v vozilo neznanih oseb, naj ne nasedajo na besede, da oseba pozna njihove starše ali da je tako dogovorjeno. Otroci naj stopijo stran od neznanca in pokličejo starše, ali pristopijo do odraslega v bližini, trgovino ali katero drugo dostopno ustanovo in prosijo za pomoč. Takoj naj pokličejo na interventno številko policije 113.