Slovenija

Kdo je 'Največji slovenski trgovec'?

STA
24. 4. 2015, 14.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V Mercatorju vztrajajo pri argumentih, ki so jih izpostavili v sporu s Tušem glede uporabe izraza Največji slovenski trgovec. "Največji slovenski trgovec je tista družba, ki je registrirana v Sloveniji. In to je družba Mercator," so zapisali.

Reuters

Omenjena kršitev zato po mnenju Mercatorja predstavlja primer zavajajoče uporabe pojma slovenskosti ter s tem zavajanja slovenskega potrošnika. "Je tudi primer kršitve oglaševalskega kodeksa, kar je s svojo odločbo potrdilo tudi Slovensko oglaševalsko razsodišče," so navedli v družbi, ki je nedavno pristala v lasti hrvaškega Agrokorja.

Kljub temu so prepričani, da je "največji slovenski trgovec tista družba, ki je registrirana v Sloveniji in ki je najbolj pomembna za slovensko družbo, saj zaposluje največje število ljudi, plačuje največ davkov, ustvari največji prihodek, ima največji tržni delež na slovenskem trgu ter je zaradi najbolj obsežnega sodelovanja s slovenskimi dobavitelji tudi najbolj vpeta v slovensko živilsko verigo".

S tem pa se ne strinjajo v celjski trgovski družbi Tuš, kjer so zaradi razsodbe zbornice danes napovedali izstop iz njenega članstva. "Oglaševalsko razsodišče je Mercatorjevi pritožbi ugodilo, kljub temu da je Tuš največji trgovec v slovenski lasti," so danes sporočili iz Tuša.