Slovenija

Pobili so ga z golimi rokami

M.R.
4. 3. 2015, 09.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na prvi stopnji so sodniki krvnikom 43-letnega slikopleskarja Davorina Horvata iz Rošnje prisodili skupno 52-let zapora, višji sodniki pa so jim kazni zvišali še za 11 let.

Arhiv Svet24

Denis Leskovar in Primož Kosi, kriva umora, sta bila na mariborskem okrožnem sodišču julija lani obsojena na 20 oziroma 18 let zapora. Mateja Marin, Timotej Sitar in mladenič, ki je bil med storitvijo kaznivega dejanja še mladoleten, pa so bili spoznani za krive povzročitve posebno hude telesne poškodbe. Marinova in Sitar sta bila obsojena na pet let, mladoletni storilec pa na štiri leta zapora.

Te dni pa so višji sodniki obdolžencem še nekoliko povišali kazni. Leskovar bo sedel 23 let, Kosi 20 let, Marinova in Sitar 8 let, mladoletniku pa so potrdili na prvi stopnji izrečeno kazen. Sodba je tako postala pravnomočna, obdolženci pa jo zdaj lahko izpodbijajo le še z izrednimi pravnimi sredstvi.

Spomnimo. Peterica je oktobra 2013 iz maščevanja napadla Horvata in ga v sostorilstvu spravila na oni svet. Med sojenjem so pojasnjevali, da jih je Horvat pred tem več mesecev nadlegoval, jim pošiljal telefonska sporočila ter jim grozil, hkrati pa širil še govorice, da je z Marinovo, sicer Leskovarjevo zunajzakonsko partnerico, spolno občeval ...

Združba naj bi Horvata večkrat napadla v mesecih pred usodno nočjo, a tega ni prijavil policiji. Napadi so se stopnjevali, vrhunec pa dosegli v noči na 13. oktober, ko so Horvata najprej obdelali na njegovem domu, nato pa ga odpeljali v bližnji gostinski lokal Čuk, s katerim je upravljala Marinova, kjer so s tepežko nadaljevali. Ko so se naveličali, pa so ga na smrt pretepenega odpeljali na Pohorje in ga odvrgli v gozd. Truplo nesrečnika je naslednje jutro našel gobar.

Arhiv Svet24