Slovenija

Goletova prepričana, da so bile vse poslovne odločitve legalne

STA
4. 3. 2015, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Generalna direktorica Adrie Mobil Sonja Gole je po tem, ko so jo v torek zvečer izpustili iz pripora, izrazila prepričanje, da se bo v nadaljevanju pokazalo, da so bile vse poslovne odločitve sprejete v skladu z veljavno zakonodajo ter izključno s ciljem zagotoviti dolgoročno stabilnost poslovanja.

Arhiv Svet24

Predstavniki Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so v torek na sedežu Adrie Mobil v Novem mestu opravili preiskavo, pri kateri so pregledali poslovno dokumentacijo, povezano s prenosom dela te družbe iz družbe ACH na družbo Protej konec leta 2013.

Preiskava je potekala tudi na domu generalne direktorice Goletove, ki je, kot so sporočili iz Adrie Mobil, s preiskovalci v celoti korektno sodelovala. Ob tem so jo odpeljali v pridržanje, kjer je ostala do torka zvečer.

Sicer preiskava ni v ničemer ovirala neposrednega proizvodnega procesa, ki je potekal kot običajno. Delo v vseh režijskih službah, ki so neposredno povezane s proizvodnim procesom, pa je teklo pod nadzorom uradnih oseb. Poslovanje Adrie Mobil se danes vrača na ustaljene tire, so se sporočili iz družbe.

Kriminalisti NPU so torek na območjih policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto, Celje in Maribor izvedli osem hišnih preiskav, v katerih so iskali dokaze za sum 21-milijonskega oškodovanja družbe, ki je nastalo s prenašanjem lastniškega deleža - po neuradnih informacijah pri prenosu Adrie Mobil z ACH na družbo Protej.

"Kriminalistična preiskava se bo nadaljevala s pregledom zasežene dokumentacije in analizo podatkov, vse v smeri utemeljevanja suma zlorabe položaja," so sporočili iz NPU.

Po neuradnih informacijah so se sicer kriminalisti osredotočili na prenos Adrie Mobil na družbo Protej.

Menedžerji ACH, ki so zbrani v družbi menedžerski družbi Protej, so leta 2013 prenesli Adrio Mobil z ACH na Protej, in se odločili za izplačilo dividend, čemur so nasprotovalce banke upnice. S tem naj bi po neuradnih podatkih oškodovali ACH in njene upnike. Upniki ACH so nato zahtevali, da se Adria Mobil vrne na ACH, kar se je kasneje tudi zgodilo.

Goletova je bila v času prenosa lastništva Adrie Mobil na Protej direktorica ACH.