Slovenija

Paloma preverja interes za 15-milijonsko dokapitalizacijo

M.J.
3. 2. 2015, 09.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Paloma zainteresirane vlagatelje vabi, naj izrazijo interes za sodelovanje v dokapitalizaciji družbe v višini 15 milijonov evrov. Uprava družbe je obvestilo o javnem vabilu k predložitvi izjav interesa v javnem razpisu za povečanje osnovnega kapitala danes objavila v časopisih Financial Times in Finance.

facebook

Družba namerava sredstva, pridobljena v okviru dokapitalizacije, investirati v širitev proizvodnje na obstoječi lokaciji. S tem bi povečali kapacitete proizvodnje, izboljšali energetsko učinkovitost, izboljšali delovno okolje in pogoje dela.

Dokapitalizacijo vidijo kot najboljšo možnost, da zagotovijo razvoj Palome v sodobno in mednarodno konkurenčno podjetje in s tem sledijo viziji, da Paloma postane vodilni proizvajalec visokokakovostnih higienskih papirjev v regiji.

Postopek zbiranja izjav o interesu vodita Erste Group Bank in P&S Capital, ki sta bila v javnem razpisu izbrana kot finančna svetovalca Palome v omenjenem postopku povečanja kapitala, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Kot navaja obvestilo o javnem razpisu, je predvideno, da bodo v dokapitalizaciji prednostne pravice obstoječih delničarjev za vpis novih delnic izključene. Postopek povečanja kapitala bo voden kot dvofazni mednarodni razpisni postopek s predložitvijo okvirnih ponudb v prvi fazi in, po izvedenem skrbnem pregledu, predložitvijo zavezujočih ponudb v drugi fazi.

Če bo povečanje kapitala uspešno in bo investitor sam ali skupaj z osebami, s katerimi delujejo usklajeno, pridobil vsaj eno tretjino glasovalnih pravic v Palomi, bo dolžan objaviti prevzemno ponudbo v skladu z zakonom o prevzemih, še dodajajo.

V razpisnem postopku lahko sicer sodelujejo tako domače kot tudi tuje pravne in fizične osebe. Odpiranje, pregled in ovrednotenje okvirnih in zavezujočih ponudb pa ne bo javno.

Paloma, v kateri ima danes delo 775 ljudi, je prisotna na več kot 30 tujih trgih. Letno proizvede okoli 68.000 ton higienskih papirjev, ki jih predela v toaletni papir, brisače, robčke in serviete za uporabo v gospodinjstvih in za profesionalno uporabo v segmentu izven doma.

Družba je v letu 2014 ustvarila 86,8 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je tri odstotke več kot leto prej. Po za zdaj še nerevidiranih rezultatih so ustvarili 3,46 milijona evrov dobička iz poslovanja.

Za leto 2015 v Palomi načrtujejo za več kot 90 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje oziroma štiri odstotke več kot letos, ob tem pa je načrtovan dobiček v višini 4,2 milijona evrov.