Slovenija

Državljanska lista: Daleč od korita, daleč od srca, nad člane stranke pa z izvršbami!

Luka Tetičkovič
2. 2. 2015, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Državljanska lista in Solidarnost se vsaka po svoje ukvarjata s težavami, ki jih morajo premagati stranke, ki so ostale pred parlamentarnim pragom. Prva ima težave z dolgovi, zato članom grozi z izvršbo, druga ima težave z identiteto.

Arhiv Svet24

Bralec, ki je bil med ustanovnimi člani stranke Državljanska lista, a v njej ni nikoli aktivno sodeloval, niti ni iz nje uradno izstopil, nam je pokazal poziv k plačilu dolga pred vložitvijo sodne izvršbe. Terjajo ga za pičlih 20 evrov, saj ni poravnal članarine za leto 2014. Problem DL so dolgovi, saj na parlamentarnih volitvah 2014 ni dosegla praga enega odstotka volivcev, ki bi ji zagotavljal sistemsko financiranje iz državnega proračuna.

Arhiv Svet24

Dolgovi DL naj bi še novembra znašali 18.000 evrov, zdaj pa naj bi jih bilo še za 8000 evrov. Podpredsednik DL Rihard Braniselj je za Svet24 pojasnil, da tri četrtine članov stranke ni plačalo članarine za leto 2014, če bi to poravnala samo polovica, bi stranka zbrala 12.000 evrov in po Braniseljevih zagotovilih izplavala iz dolgov. Po njegovih besedah je vodstvo stranke položnico za plačilo članarine poslalo junija 2014, zato meni, da tisti, ki tedaj ni bil več član stranke, tega zneska ni dolžan poravnati.

Odgovore smo poiskali pri vodstvu stranke DL in izvedeli marsikaj, tako uradno, kot tudi neuradno. Prav tako smo povprašali pri stranki Solidarnost, kakšna je njihova prihodnost. Kaj smo izvedeli?! Preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!