Slovenija

Si je Bavčar kupil zdravniško potrdilo?

R.T./STA
30. 1. 2015, 10.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Zasebni kliniki Medicor, ki jo vodi Marjeta Zorc, je pred 15 leti pomagal zaživeti prav Igor Bavčar. Njegov Istrabenz je bil eden izmed ustanoviteljev izolskega Medicorja in tudi ened večjih vlagateljev. V Medicor se je iz Bavčarjevega Istrabenza v letu 2000 izteklo 62 tisoč evrov. S tem pa se poslovne vezi med Istrabenzom in Medicorjem še niso končale.

Mediaspeed

Pred petimi leti sta Medicor in Istrabenzova hčerinska družba Istrabenz Turizem skupaj odprla nov center za srčne bolezni v portoroških hotelih LifeClass. Poleg teh poslovnih vezi pa sum, da Zorčeva pomaga Bavčarju vzbuja tudi to, da je Bavčarju odredila hospitalizacijo na dan, ko bi ta moral začeti prestajati kazen na Dobu.

STA
Zorčeva pravi, da je Bavčarjevo zdravstveno stanje zelo resno.

Direktorica Medicorja Metka Zorc zavrača očitke, da v bolnišnici "skriva" Igorja Bavčarja, ki bi moral na prestajanje zaporne kazni, in vztraja, da je ta resno bolan. To je v četrtek pojasnila tudi nadzornikom Medicorja, ki jo po njenih besedah pri delu podpirajo, nepravilnosti pa naj ne bi zaznal niti zdravstveni inšpektorat.

Kot je Zorčeva pojasnila za STA, je v četrtek zvečer sama sklicala nadzornike Medicorja, da jim pojasni situacijo. Za to se je odločila, ker so se v javnosti pojavljali očitki, da je članica SDS in da v bolnišnici skriva Bavčarja. "Nisem članica nobene politične stranke in nikogar ne skrivam," je zatrdila. Kot je še dejala, so nadzorniki njenim pojasnilom verjeli, se strinjali z njenim delom in ugotovili, da je ravnala popolnoma pravilno.

Medicor so v četrtek obiskali tudi zdravstveni inšpektorji, ki so zaradi informacij v medijih pregledali Bavčarjevo zdravstveno dokumentacijo. Zorčeva poudarja, da so pregledali vso dokumentacijo, in je prepričana, da nepravilnosti niso našli. Tudi v zapisniku inšpektorji niso nakazali, da bi lahko bilo karkoli narobe, je dodala. STA na pojasnila zdravstvenega inšpektorata še čaka.

O Bavčarjevem zdravstvenem stanju Zorčeva podrobnih informacij ne daje, pravi le, da je ta resno bolan.

Bavčar, ki bi v torek moral začeti prestajati zaporno kazen na Dobu, namreč tja ni prišel zaradi hospitalizacije v izolskem Medicorju. Bolnišnico so v sredo obiskali tudi policisti, ki pa se po pogovoru z Zorčevo za Bavčarjevo privedbo niso odločili. Odredba za privedbo nekdanjega predsednika uprave Istrabenza v zapor sicer ostaja v veljavi, Bavčar pa je medtem vložil novo prošnjo za odlog prestajanja kazni.