Slovenija

Pomagajte pri iskanju obsojenca Roberta Časarja in zaslužite denarno nagrado

G.G.
2. 12. 2014, 11.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Nekdanji prvi mož Luke Koper Robert Časar je po obsodbi na pet let in devet mesecev zaporne kazni zbežal pred roko pravice, zdaj pa policija poziva javnost za pridobitev informacij, ki bi pripomogle k njegovi izsleditvi.

Arhiv Svet24

Ker se Časar zglasil na prestajanje zaporne kazni, je okrožno sodišče v Kopru izdalo odredbo za razpis tiralice, sklep o odreditvi pripora ter Evropski nalog za prijetje in predajo. Zoper Časarja je že nekaj časa razpisana tudi mednarodna tiralica. »Njegovo čimprejšnje prijetje je ključnega pomena za pravočasen in ustrezen zaključek kazenske zadeve,« so sporočili z Generalne policijske uprave.

»Policija bo vsako pridobljeno informacijo, ki bo pripomogla k izsleditvi in prijetju obsojenca, denarno nagradila, višina nagrade pa bo odvisna od koristnosti same informacije in okoliščin, v katerih bo posredovana,« so še sporočili s policije.

Informacije o iskani osebi lahko policiji posredujete na anonimno telefonsko številko 080 1200, na interventno telefonsko številko policije 113 ali preko spletnega portala policije, s klikom na pasico »Anonimna e-obvestila o pogrešanih in iskanih osebah«, oziroma preko URL povezave http://www2.gov.si/e-uprava/prijava_pio.nsf

policija.si
Robert Časar je bil na seznamu iskanih oseb.

Kje se skriva Časar?

O tem, kam jo je popihal Časar po obsodbi kroži več govoric. Eni šušljajo, da naj bi se skrival v hrvaški Istri, drugi so mnenja, da se sploh ni vrnil z družinskih počitnic v Afriki, tretji govorijo, da bi lahko bil v Kanadi.

Spomnimo. Časar, nekoč član stranke SDS, je bil zaradi zlorabe položaja in prejemanja podkupnin, s čimer naj bi močno oškodoval Luko Koper.