Slovenija

Kocka o mariborskih podžupanih padla sinoči

Gabrijel Toplak
28. 11. 2014, 16.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po za zdaj neuradnih informacijah naj bi nova podžupana postala Jelka Černivec iz liste župana Andreja Fištravca in Metod Dolinšek iz SDS.

STA, Mediaspeed, Facebook

Potem ko je med mariborskimi opozicijskimi strankami završalo, da bo nova podžupanja Nataša Šeneker, nekdanja prokuristka Športnega centra Pohorje in pravnica v kabinetu župana Mestne občine Maribor (MOM) dr. Andreja Fištravca, o čemer smo že poročali, so le nekaj dni pred imenovanjem na dan pricurljale nove informacije.

STA, Mediaspeed, Facebook

Župan naj bi si namreč po skoraj treh tednih premislil, zato naj bi Šenekerjeva ostala v občinskem podjetju Marprom, kjer se je zaposlila pred kratkim za reševanje mariborskega Pohorja in naj bi bila pristojna tudi za prodajo smučarskih vozovnic. Po naših informacijah bo nova podžupanja postala Jelka Černivec, ki je zaposlena v Domu Danice Vogrinec Maribor, njeno imenovanje naj bi potekalo 1. decembra.

STA, Mediaspeed, Facebook

Včeraj je Černivčeva za Svet24 povedala: »Danes (včeraj, op. p.) zvečer se bomo sestali člani liste aktualnega župana in tam bomo govorili o mojem imenovanju. Obljubila sem jim, da bomo izjave za javnost dajali potem. Lahko pa vseeno rečem, da je vaša informacija resnična.« Nekdanja študentka Fakultete za zdravstvene vede Maribor in diplomirana medicinska sestra je na zadnjih lokalnih volitvah kandidirala na listi župana Andreja Fištravca in svojo podporo takrat utemeljila: »Andreja Fištravca podpiram, ker je pošten, odprt do ljudi in želi zastaviti drugačno delovanje mestnega sveta.«

STA, Mediaspeed, Facebook

Odločitev, ali bo župan Fištravec dobil podžupana tudi s strani Socialnih demokratov, s čimer bi jih zvabil tudi v zanj težko sestavljivo koalicijo, bo znana kmalu. To je včeraj v telefonskem pogovoru zatrdil njihov podžupanski kandidat in Fištravčev tekmec na zadnjih volitvah Metod Dolinšek. »V stranki bomo danes (včeraj, op. p.) še obravnavali vsebino koalicijske pogodbe, in če bomo približali vsebino resnim potrebam mesta, bomo seveda zraven. To pa pomeni, da bomo v stranki sprejeli podžupansko mesto in prevzeli določeno odgovornost. In da, mene osebno podžupansko mesto zanima, saj imam posamezna strokovna znanja,« je za Svet24 pojasnil Dolinšek. Potrditev informacij smo včeraj iskali tudi na mariborski občini, a odgovora nismo prejeli.