Slovenija

Programski svet RTVS danes o imenovanju Biziljeve in Šavka

M.J.
24. 11. 2014, 07.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bo danes odločal o soglasju k imenovanju Ljerke Bizilj za direktorico televizije in Andreja Šavka za direktorja radia. Na dnevnem redu seje sta tudi predlog programsko poslovnega načrta zavoda za leto 2015 in poročilo varuha pravic gledalcev in poslušalcev za obdobje maj-avgust 2014.

Mediaspeed

Generalni direktor RTVS Marko Filli je 17. novembra obvestil programski svet, da je med prijavljenimi kandidati za direktorja televizije izbral Biziljevo, pri imenovanju direktorja radia pa njegova izbira ostaja Šavko. Filli za svoja izbranca potrebuje še soglasje programskega sveta.

O Šavku, ki je zdaj odgovorni urednik radijskih programov v koprskem regionalnem RTV centru, se je programski svet odločal že 29. septembra, vendar ni izglasoval soglasja k imenovanju. Generalni direktor RTVS ponuja Šavka v ponovno odločanje brez ponovitve razpisa.

Filli svojo odločitev utemeljuje z dejstvom, da je programski svet prvič odločal o Šavku v nepopolni sestavi - v svetu namreč ni bilo predstavnikov zaposlenih. Po Fillijevih besedah gre v primeru Šavka zagotovo za izbiro, ki si zasluži odločanje v polni sestavi.

Na razpis za direktorja Televizije Slovenija (TVS) je prispelo šest kandidatur. Filli ocenjuje, da je Biziljeva, zdaj odgovorna urednica tretjega televizijskega programa, najboljša izbira med prijavljenimi. Poudarja njene dolgoletne izkušnje, znanje in vizijo razvoja TVS, ki jo je Biziljeva priložila kandidaturi.

Osnutek programsko poslovnega načrta (PPN)je programski svet obravnaval 29. septembra. Slišati je bilo očitke, da je gradivo preveč splošno in da ne ponuja strategije razvoja. V odzivu je Filli dejal, da sprejema kritiko o premalo strukturiranem osnutku PPN. Obljubil je, da bo predlog bolj strukturiran in pregleden dokument.