Slovenija

Pred nami je vremensko burna noč

J.S.
21. 10. 2014, 16.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Agencija RS za okolje je za danes ponoči zaradi neviht, nalivov in močnega vetra že izdala opozorilo in za celotno državo v drugi polovici noči razglasila oranžni alarm.

meteoweb.eu

Ob prehodu hladne fronte v noči s torka na sredo lahko močno in hitro narastejo manjše reke in hudourniki na območju celotne države, opozarjajo na Agenciji RS za okolje. Ob tem bo tudi plimovanje morja danes zvečer in v sredo zjutraj povišano, ponoči pa bo morje močno vzvalovano.
Gladina morja na mareografski postaji Koper lahko danes ob večerni plimi, med 20. in 24. uro, in v sredo zjutraj, med 6. in 9. uro, preseže višino 300 centimetrov. Pri tem lahko morje poplavi nižje ležeče dele obale. Ponoči bodo ob povišani plimi in visokem valovanju najbolj ogrožena valovom izpostavljena območja slovenske obale.

Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1000 m, ob koncu padavin predvsem na Kočevskem tudi nižje.

Zgodaj dopoldne bodo padavine že povsod ponehale in zjasnilo se bo. Čez dan bo delno jasno in sveže, popoldne bodo nastale kratkotrajne krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 9 do 13, na Primorskem do 16 stopinj C. V četrtek bo oblačno, občasno bo deževalo. Meja sneženja bo med 1000 in 1300 metri nadmorske višine. Hladno bo in vetrovno, znova se bo krepil severni veter. 

V petek bo na Primorskem delno jasno, drugod pa bo prevladovalo oblačno vreme. Predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo občasno še rahlo deževalo. Še bo pihal severni veter.