Slovenija

Mariborski radarji so izklopljeni, pravi Fištravec

STA/B.K.
13. 10. 2014, 16.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Franc Kangler, ki je bil po množičnih protestih zaradi postavitve radarjev prisiljen konec leta 2012 odstopiti z županskega položaja, je na sobotnem soočenju za časnik Večer dejal, da je slišal govorice, da so radarji v Mariboru še vedno vklopljeni.

Mediaspeed

Vendar so danes na mariborski občini novinarjem razkazali sobo za zbiranje podatkov iz radarjev. V sobi skladiščena oprema po besedah direktorja mestne uprave Marka Žule in župana Andreja Fištravca dokazuje, da radarji ne delujejo.

»Govorjenje o tem, da radarji delujejo, je žalitev zdravega razuma Mariborčanov in Mariborčank.« - Andrej Fištravec.

»Radarski sistem je bil izklopljen 19. aprila lani in od takrat dalje več ne potujejo nobeni podatki iz radarjev v kakršnekoli evidence v kakršenkoli sistem, ki bi to beležil ali kako drugače lahko identificiral vozila, ki vozijo mimo,« je povedal Žula.

Po njegovih besedah so vso opremo, ki jo je podjetje Iskra Sistemi namestilo ob postavitvi radarjev pred dvema letoma na sedežu mestnega redarstva, prenesli v pisarno osrednje občinske stavbe, ki so jo danes pokazali novinarjem. Oprema, ki je enako kot radarji izklopljena, čaka na sodni razplet zahteve mariborske občine za ugotovitev ničnosti pogodbe z Iskro Sistemi.