Slovenija

Dobrodošlica novim študentom

gt
1. 10. 2014, 21.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Študentska organizacija Univerze v Mariboru izraža dobrodošlico brucem in jim zagotavlja vse potrebne informacije za uspešno študentsko življenje.

ŠOUM

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je za dobrodošlico brucem pripravila informativno akcijo Dostop, s katero jim zagotovijo vse informacije, ki jih potrebujejo za uspešno vključitev v študentsko življenje. Mapo, v kateri so blok za zapiske, kemični svinčnik, študentski »popustnik«, kazalnik za knjigo in zloženka z vsemi informacijami ob vstopu v svet študentskega življenja, lahko, kot pravi predsednik ŠOUM Alen Brkić, mariborski bruci prejmejo pred fakultetami že pred začetkom študijskega procesa. 

»ŠOUM študentom predstavlja tudi svežo kampanjo Cufaj, s katero se mladi aktivno vključijo na področja, ki jih najbolj veselijo,« razlaga Dejan Spital, tamkajšnji svetovalec za odnose z javnostmi, in še, da študentom celo študijsko leto pomagajo tudi s študenti tutorji. Po podatkih iz preteklega študijskega leta študent tutor tutorstvu nameni povprečno 16 ur mesečno. Predvideno število tutorjev za prihajajoče leto je 77.