Slovenija

Kdo je spremljevalka Mira Cerarja?

M.V.
14. 7. 2014, 19.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Skrivnostna dama Vesna, ki se je pred dnevi pojavila na naslovnici je vzbudila zanimanje naših bralcev. Raziskali smo, kdo je temnolasa srčna izvoljenka, ki stoji ob strani slovenskemu politiku.

Mediaspeed/KMA

Miro Cerar je zmagovalec parlamentarnih volitev. Zaradi tega se je povečalo tudi zanimanje za njegovo zasebno življenje.

V preteklosti smo že objavili fotografijo Mira Cerarja skupaj z njegovo spremljevalko. In telefoni so začeli zvoniti. Oglasilo se je lepo število naših bralcev, ki jih je zanimalo, kdo je temnolasa dama ob boku priljubljenega politika.

Če je o Miru Cerarju mlajšem prelitega že veliko črnila, tako zaradi njegovih javnih nastopov kot zaradi njegovih slavnih staršev, pa je Vesna Arnšek javnosti popolnoma neznana. A kot kaže, je zanimanje zanjo veliko. Ob strani Mira Cerarja se pojavlja od leta 2013. Njuna prva skupna slika naj bi nastala na podelitvi naziva Slovenka leta, ki ga je januarja lansko leto organizirala revija Jana.

Pozneje ju je fotografski objektiv ujel še na sprejemih pri različnih ambasadorjih, na praznovanju rojstnega dne angleške kraljice Elizabete druge, ob ogledu predstave La vie en rose in prejšnjo soboto na konvenciji Stranke Mira Cerarja. Kot kaže, se je Vesna Arnšek odločila, da bo svojemu partnerju stala ob strani pri enem od njegovih največjih kariernih izzivov in da bo kot spremljevalka morebitnega bodočega premierja deležna velike pozornosti medijev.

O njej do zdaj ni veliko znanega, le da prihaja iz Krškega in da ima v lasti manjšo turistično agencijo Kompas Krško, ki ima po podatkih na bizi.si tri zaposlene, in da deluje že vse od leta 1991. Lansko leto je agencija ustvarila nekaj več kot 100.000 evrov prometa, a le 325 evrov dobička.

Podjetje je po podatkih spletne strani Supervizor od leta 2003 pa do danes v poslih z državnimi podjetji in organizacijami ustvarilo vsega skupaj 208.000 evrov prometa, med njenimi manjšimi strankami pa je tudi pravna fakulteta, kjer je zaposlen dr. Miro Cerar. Glede na podatke s Supervizorja naj bi za fakulteto iz Ljubljane opravila posel v vrednosti 1757 evrov.

Političnih povezav Vesna Arnšek naj ne bi imela, časnik Reporter pa je pisal, da naj bi se iz gimnazije poznala s Francem Bogovičem, predsednikom stranke SLS, isto gimnazijo pa naj bi obiskoval tudi Andrej Vizjak, poslanec SDS. Mnogi ugibajo tudi o tem, ali je Vesna mlajša ali starejša od svojega partnerja. Datuma rojstva nam sicer ni uspelo izvedeti, iz tega, kdaj je obiskovala gimnazijo, pa lahko sklepamo, da sta istih let.