Slovenija

Pred Slovenijo še številni izzivi

STA/mv
25. 6. 2014, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Predsednica vlade, ki opravlja tekoče posle, Alenka Bratušek je v video nagovoru ob dnevu državnosti poudarila, da je Slovenija v zadnjih 20 letih naredila velike korake naprej, a pred njo kljub temu ostajajo še številni izzivi. Pri tem je po njeni oceni pomembno, da država ohrani suverenost in oblasti ne prevzame evropska trojka.

Mateja Jordovič Potočnik/KMA

Bratuškova v poslanici poudarja, da smo v zadnjih 20 letih naredili pomembne korake naprej, kljub temu pa pred nami ostajajo številni izzivi, ki jih "bomo morali premagati, če bomo želeli izboljšati življenjski standard in ustvariti državo in družbo, ki bo sposobna zaščititi najbolj ranljive". Slovenija mora po oceni Bratuškove ohranjati suverenost pri sprejemanju svojih odločitev, pri čemer je pomembno, da v državo ne pride "trojka". "Ker če bi odločitve v državi sprejemala trojka, bi bila država bistveno drugačna. Veliko ljudi bi ostalo brez dela, nižje bi bile pokojnine, šola ne bi bila več brezplačna," je dejala.

Potreben je pogum

"Za ohranjanje slovenske suverenosti je potreben pogum in mi ga imamo," je dejala, državljanom pa čestitala ob dnevu državnosti.

Bratuškovo se je ob dnevu državnosti na državljane obrnila že v torek s poslanico.