Slovenija

V četrtek odpovedi pogodb vsem zaposlenim v Aha Muri

STA/N.J.
26. 5. 2014, 15.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Stečajni upravitelj Aha Mure Stevo Radovanović je po petkovi razglasitvi stečaja obiskal Aha Muro in ob tem napovedal, da bo odločitve sprejemal, ko bo analiziral razmere, zaenkrat pa nima optimističnih izjav in še manj zagotovil ključnih delavcev družbe. Odpovedi pogodb o zaposlitvi bodo vsi delavci dobili v četrtek.

www.aha-mura.si/

"Menda imajo naročila za dva ali tri tedne, kako bo naprej, je odvisno tudi od kupcev, ki čakajo moj odgovor, kako gledam na razmere. Jaz gledam pozitivno, normalno, da v okviru možnosti zakona, kaj bo po odpovednem roku oziroma po teh treh tednih, pa še ne morem napovedati," je dejal Radovanović, ki se mora v skladu z zakonom o ukrepih odločiti v mesecu dni, podlage za to pa morajo biti, kot pravi, realne.

Stečajni upravitelj je ključne ljudi družbe seznanil s sklepom o stečajnem postopku in jim naložil naloge, ki jih morajo opraviti. Med njimi je priprava odpovedi pogodb o delovnem razmerju za delavce, ki jih bodo izročali po obratih. V to so vključili tudi strokovne službe zavoda za zaposlovanje, ki bodo pomagali urejati stvari delavcem po izteku odpovednega roka, sestal pa se je tudi s predsednico sindikata in predsednikom sveta delavcev, ki so ju zanimali predvsem nadaljevanje oziroma ohranitev proizvodnje in njihove pravice. Kot je še povedal stečajni upravitelj, bo v odpovednem roku na podlagi analize določeno število delavcev zadržal za dokončanje najnujnejših poslov. Če v tem času delo ne bo končano, pa bo z določenim številom delavcev sklenil pogodbe o zaposlitvi za določen čas, je še povedal Radovanović.