Slovenija

Gašpar Mišič dobil klofuto

STA/J.P.
24. 4. 2014, 10.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Koprsko okrožno sodišče je zavrnilo predlog Gašparja Gašparja Mišiča o izdaji začasne odredbe, s katero bi zadržalo izvajanje sklepa nadzornega sveta družbe, s katerim so Gašparja Mišiča razrešili z mesta predsednika uprave, so za STA potrdili v Luki Koper. Gašpar Mišič je sicer zoper sklep nadzornikov vložil tudi tožbo.

Facebook

Z odločitvijo sodišča tako ni več ovir za vpis Andraža Novaka v register kot zastopnika Luke Koper. Novak sicer opravlja delo začasnega predsednika uprave koprske družbe do imenovanja novega predsednika uprave, torej predvidoma do poletja.

Gašparja Mišiča so člani nadzornega sveta 11. aprila razrešili z mesta predsednika uprave družbe, po besedah prve nadzornice Alenke Žnidaršič Kranjc pa je bil glavni razlog za razrešitev "nedelovanja uprave". Pri glasovanju so bili štirje nadzorniki za razrešitev, štirje proti, eden pa se je vzdržal. Ključen je bil glas Žnidaršič Kranjčeve, ki ima večjo težo.

Gašparja Mišiča so člani nadzornega sveta 11. aprila razrešili z mesta predsednika uprave družbe.

Kljub opravljeni primopredaji poslov med Gašparjem Mišičem in Novakom pa je zdaj že bivši predsednik uprave na sodišče vložil tožbo, s katero želi izničiti sklep nadzornega sveta o njegovem odpoklicu Gašparja Mišiča, obenem pa je sodišču predlagal tudi izdajo začasne odredbe za zadržanje izvajanja tega sklepa.