Slovenija

Jadralni padalec pri pristanku na drevesu na srečo ni utrpel poškodb

U.K.
18. 3. 2014, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na območju policijske uprave Nova gorica, so imeli naši angeli v modrem kar precej dela. Med drugim tudi z nesrečnim padalcem!

Včeraj, 17. marca 2014 ob 14.16 uri,
je bila Policija obveščena o nesreči z jadralnim padalompod vzletiščem v kraju Lijak, kjer je padalec pristal na drevesu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je jadralni padalec vzletel z omenjenega vzletišča. Ko je bil na višini približno 250 metrov, se mu je leva stran padala zaprla. Ko je bil približno 100 metrov od tal, je jadralni padalec odprl rezervno padalo in pristal na drevesu ter nato z drevesa sam splezal. Na srečo omenjeni jadralni padalec ni utrpel telesnih poškodb. Policisti so na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali poročilo pristojnemu novogoriškemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.

 

Včeraj, 17. marca 2014 ob 15.45 uri, 

je bila Policija obveščena o nesreči jadralnega padalca pod vzletiščem Lijak (Mestna občina Nova Gorica). Ugotovljeno je bilo, da je 23-letna pripravnica za jadralno padalko, državljanka Poljske, z jadralnim padalom samostojno vzletela z omenjenega vzletišča. Po vzletu se je vzhodno od vzletišča preveč približala pobočju in se s padalom zapletla v krošnjo drevesa, zatem pa nepoškodovana obvisela na drevesu. Z drevesa je nato sestopila sama, pomoč pa so ji nudili tudi drugi predstavniki šole letenja, ki so bili z njo na vzletišču. 23-letna državljanka Poljske na srečo ni utrpela telesnih poškodb in ni potrebovala zdravniške pomoči. Novogoriški policisti so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali poročilo na pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

 

Novogoriški policisti so včeraj, 17. marca 2014,
obravnavali poškodovanje stekla na tovornem vozilu v naselju Kojsko v Goriških Brdih. Neznani storilec je namreč pristopil do parkiranega tovornega vozila znamke Iveco in na njem razbil vetrobransko steklo.  Po storjenem kaznivem dejanju je storilec odšel neznano kam. S tem dejanjem je nepridiprav lastniku povzročil za približno 150 evrov materialne škode. V zvezi z obravnavanim primerom bodo policisti podali ustrezen ukrep.

 

Policija je bila včeraj, 17. marca 2014 zvečer

obveščena o prometni nesreči na regionalni cesti izven naselja Črni Vrh in v kateri je bil sam udeležen 25–letni voznik osebnega avtomobila. S kraja prometne nesreče je poškodovanega voznika (v nesreči je po sedanjih ugotovitvah utrpel udarec v glavo) v ZD Idrija odpeljal njegov prijatelj, kjer so mu zdravstveni delavci nudili ustrezno zdravniško pomoč, nato pa je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

 

Tolminski policisti so bili včeraj, 17. marca 2014

s strani oškodovanca obveščeni o nedavni tatvini zaganjača s traktorja znamke Tomo Vinkovič blizu vasi Hudajužna v Baški grapi na Tolminskem. S tem dejanjem je neznani storilec lastniku povzročil za približno 100 evrov materialne škode. Na podlagi predloga za pregon s strani oškodovanca bodo tolminski policisti na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.