Slovenija

Tudi predsednik Pahor se igra nominacije

P. R. / J. P.
19. 2. 2014, 19.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V odgovor zloglasnim nominacijam, ki so vsebovale pivo in druge alkoholne pijače, je pred dnevi preko Facebooka začela krožiti igra z nominacijami, ki vsebuje dobrodelno noto.

PodariMalico je dobrodelni projekt, namenjen zbiranju donacij za učence in dijake preko sms sporočil.

Pobudnik projekta je eŠola, organizator pa ustanova Danu filantropija. Kot ambasadorji sodelujejo TV voditelj Jani Muhič, poznavalec družbenih omrežij Matej Špehar, novinarka Mateja Ropoša, sopranistka Irena Preda, rokometaš Dragan Gajič in Miss Earth Slovenije 2014 Patricia Peklar. Poslanstvo projekta se sedaj širi tudi preko nominacij – nominiranci morajo v 24 urah posneti video, v katerim nominirajo tri druge nominirance, sicer si morajo izbrati osnovno šolo, v kateri bodo cel dan pomagali deliti malice. 

Pobudnik projekta je eŠola, organizator pa ustanova Danu filantropija. 

Nominiranci, ki jih izbere Facebook uporabnik donirajo 5 evrov za ljudi v stiski. Omenjeni nominiranci zatem nominirajo tri nove Facebook uporabnike in tako se dobrodelna akcija širi. 

Novinarka Mateja Ropoša je tako preko Facebooka med drugimi nominirala tudi predsednika republike Boruta Pahorja. Predsednik Pahor se je že odzval - takole je zapisal: »Hvala Mateja Ropoša za nominacijo. Moje nominacije prejmejo Peter Prevc, Vesna Fabjan in Teja Gregorin, PODARI5 pa tudi na 1919. Lep pozdrav iz Sočija.«

Predsednikov posnetek si lahko ogledate tu.