Črna kronika

Idilično vasico pretresla tragedija - je bila usodna pokvarjena peč?

Ž.K.
19. 2. 2014, 19.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Gasilci so pozno zvečer posredovali v vasici Šentpavel, kjer se je vaščan zastrupil z ogljikovim monoksidom. Kljub posredovanju reševalnih služb mu ni bilo pomoči.

Ž.K.

Policija je bila precej skopa s podatki o nesrečnem dogodku, ki je vzel življenje 38-letnega D. V. iz Šentpavla pri Ljubljani.

Ž.K.

Kaj natanko se je včeraj pred 22. uro dogajalo v mali hiški, ostaja skrivnost. 

Kot nam je povedal Vinko Stojnšek, predstavnik za stike z javnostmi Policijske uprave Ljubljana, je bil vzrok smrti zastrupitev z ogljikovim monoksidom, na mestu dogodka pa so morali posredovati tudi gasilci poklicne gasilske brigade Bežigrad. Kaj natanko se je včeraj pred 22. uro dogajalo v mali hiški, ostaja skrivnost.

Sovaščani menijo, da je med gledanjem skokov na olimpijskih igrah na peč naložil drva in zaspal, pokvarjena peč in mokra drva pa naj bi bila usodna kombinacija. 

Pokojnik naj bi se v malo vasico nad Ljubljano preselil pred nekaj leti, ko sta z ženo kupila bivalni vikend in si ga preuredila v domovanje. Sosedi o njunem življenju ne vedo povedati veliko. Zato pa je toliko več zgodb o tem, kaj naj bi se včeraj v resnici zgodilo. Sovaščani menijo, da je med gledanjem skokov na olimpijskih igrah na peč naložil drva in zaspal, pokvarjena peč in mokra drva pa naj bi bila usodna kombinacija. A policisti menijo drugače. Preiskava je namreč izključila možnost umora in možnost nesreče.