Slovenija

Erjavec Bratuškovo "stisnil v kot"

STA
13. 2. 2014, 21.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel je odstopila s svojega položaja, je po seji sveta PS novinarjem povedal vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer. Komelova po seji sveta ni dajala izjav.

Mediaspeed

Kot je povedal Mödernorfer, je Komelova odstopila na podlagi koalicijskega dogovora o menjavi resorjev zdravstva in Slovencev v zamejstvu in po svetu, saj je DeSUS zahteval ohranitev dveh resorjev. Je pa svet stranke PS danes po besedah Möderndorferja obžaloval "tako ostro zahtevo".

Möderndorfer je ob tem spomnil, da je izvršni odbor stranke že podprl kandidata za ministra za gospodarstvo Metoda Dragonjo in kandidatko za ministrico za zdravje Alenko Trop Skazo.

Bratuškova bo za ministra za gospodarstvo tako predlagala predlagala Dragonjo, za ministrico za zdravje Trop Skazo, za ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu pa kandidata DeSUS Gorazda Žmavca.

Svet PS je ob tem po besedah Möderndorferja tudi potrdil koalicijsko pogodbo. Že v sami pripravi koalicijskega dogovora so sodelovali predstavniki organov PS, ob končnem dokumentu pa so izpostavili "pozitiven učinek dogovora in stabilnost koalicije".

O področjih zdravja, izobraževanja in gospodarstva je bilo po njegovih besedah tudi nekaj polemičnih razprav. So pa člani sveta stranke koalicijski sporazum podprli, istočasno pa pooblastili predsednico vlade in predsedujočo PS Alenko Bratušek za podpis. To se bo zgodilo v petek ob 13. uri v prostorih državnega zbora, je napovedal Möderndorfer.