Slovenija

Časar pobegnil iz države?

N.J.
17. 1. 2014, 14.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Robert Časar, nekdanji predsednik uprave Luke Koper, se ni pojavil na koprskem okrožnem sodišču, prav tako pa ni bilo njegovega odvetnika. Ker ga številni, med drugim tudi sosedje, že dolgo niso videli, se ugiba, ali je pobegnil iz države.

Mediaspeed

Časarju, ki ga v kratkem čaka odhod za zapahe za 5 let in 9 mesecev, sodišče v enem mesecu ni uspelo vročiti sodbe višjega sodišča, zato so jo nabili na oglasno desko sodišča. Po preteku osmih dneh sodišče šteje, da mu je sodbo vročilo in tedaj bo tudi njemu poslalo poziv na prestajanje kazni. Če se na poziv ne bo odzval, se bo zanj izdala mednarodna tiralica.

Pojavila so se ugibanja, ali je Časar morda zapustil državo. Kot pišejo Primorske novice, naj bi Časarjeva žena Ksenija Sedmak Časar na Kozini kupila stanovanje za 150.000 evrov, njegova mama pa stanovanje v Novigradu. Potnega lista mu niso odvzeli, so potrdili na sodišču. Časar naj bi za vročanje pošte sodišču posredoval prav naslov na Kozini, a kot dodajajo, nihče ne ve, da bi kdo v stanovanju dejansko živel. Tudi sosedje ne.

V zadevi je sodišče polega Časarja obsodilo tudi Srečka Prijatelja na 6 let zaporne kazni in Marjana Mikuža na tri leta zaporne kazni. Obema je sodišče tudi že poslalo poziva za prestajanje kazni.