Slovenija

Stečajni upravitelj CPM v nov poskus prodaje premoženja

STA/M.J.
14. 1. 2014, 14.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Stečajni upravitelj Cestnega podjetja Maribor (CPM) Silvo Zorec začenja z novim poskusom prodaje premoženja omenjenega propadlega gradbinca. Serijo javnih dražb, na katerih bo ponujal različne doslej neuspešno prodajane nepremičnine, bo izpeljal 19. februarja, medtem ko bo za hoško avtocestno bazo tokrat zbiral nezavezujoče ponudbe.

Dolenjskilist.si

Edino neprodano avtocestno bazo v Hočah, ki je sicer trenutno v najemu, je Zorec na dražbah ponujal že večkrat, nazadnje novembra lani, ko je poskušal z dražbo z zniževanjem izklicne cene. Varščino sta sicer takrat vplačala dva interesenta, a do vrednosti, do katere so spuščali ceno, nobeden od njiju ponudbe ni sprejel.

V sklop avtocestne baze v Hočah spadata tudi betonarna in asfaltna baza. Njena tržna cena je bila ocenjena pri 6,3 milijona evrov, likvidacijska pa pri 4,5 milijona evrov, a doslej ni bila prodana niti za izklicno ceno 3,75 milijona evrov. Potencialni kupci imajo čas za oddajo nezavezujoče ponudbe dva meseca po današnji objavi na spletni strani Ajpesa.

Ob tem bo stečajni upravitelj na javni dražbi 19. februarja z zniževanjem izklicne cene znova ponujal zemljišče v Spodnjih Hočah z začetno ceno 450.000 evrov (nazadnje 550.000 evrov), zemljišče v Puhovi ulici v Mariboru z izklicno ceno milijon evrov (nazadnje 1,2 milijona evrov) ter zemljišče na Dobravi pri Šmartnem s postavljeno ceno 110.000 evrov. Zemljišče v Radljah ob Dravi bo na voljo za 110.000 evrov, poslovni prostori s pripadajočim zemljiščem v Rušah pa po izklicni ceni 75.000 evrov.

Sicer pa Zorec še vedno prodaja tudi največ vredno premoženje na sedežu podjetja na Pobrežju, za katerega je pred časom še drugič razpisal zbiranje nezavezujočih ponudb. Omenjeni kompleks kljub večkratnim poskusom doslej ni našel kupca, zato se je stečajni upravitelj odločil še za poskus prodaje po štirih sklopih.