Slovenija

Inšpektorji les poslali na dražbo

STA/Ž.K.
2. 1. 2014, 15.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Inšpektorat za kmetijstvo in okolje je za 7. januar razpisal že prvo javno dražbo gozdno lesnih sortimentov, ki so bili odvzeti zaradi prevoza gozdno lesnih proizvodov brez prevoznice oz. zaradi dajanja na trg nezakonito pridobljenega lesa. Na dražbi bo 38 kubičnih metrov hlodovine iglavcev in pol kubičnega metra kostanjevega kolja.

Zajem zaslonske slike

Javna dražba 37,89 kubičnega metra hlodovine iglavcev in 0,6 kubičnega metra kostanjevega kolja v skupni izklicni vrednosti 1762 evrov brez DDV bo v torek, 7. januarja ob 10. uri v prostorih inšpektorata na Parmovi 33 v Ljubljani.

Gozdarska inšpekcija je v sodelovanju s Carinsko upravo RS in policijo v zadnjem četrtletju 2013 izvedla nadzor 146 vozil, ki so prevažala gozdno lesne sortimente. Pri nadzoru so izrekli pet opozoril po zakonu o inšpekcijskem nadzoru in sedem opozoril po zakonu o prekrških, so sporočili z ministrstva za kmetijstvo in okolje.

Izdali so tudi tri odločbe o prekršku, s katerimi je bila izrečena globa trem fizičnim osebam v skupni višini 900 evrov in hkratno odvzem 44 kubičnih metrov gozdno lesnih sortimentov.

Gozdarska inšpekcija je nadzor izkoristila tudi v preventivne namene, in sicer, da je prevoznike, ki so to želeli, seznanjala z določili zakona o gozdovih, ki se nanašajo na prevoznice.