Zanimivosti

Veliki horoskop Eme Kurent za leto 2014

Lady
2. 1. 2014, 15.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ema Kurent je pionirka astrologije v Sloveniji in ustanoviteljica Astrološke akademije Stella, je z več kot 20-letnimi izkušnjami med najbolj prepoznavnimi astrologi ter cenjena predavateljiva na astroloških srečanjih po svetu.

Mediaspeed

Oven (21. marec–20. april)

Pogumni ovni se radi borite in osvajate. To vam navadno tudi odlično uspeva. Blestite pri delih, ki zahtevajo zagnanost, inovativnost ter dar vodenja in usmerjanja, res pa je tudi, da niste posebno vztrajni, zato so vam ljubši začetki kot nadaljevanja. Vaš planetni vladar je Mars, ki bo v letu 2014 vse od 2. marca do 20. maja retrograden (to je navidezno zamikanje planeta po nebesnem svodu). Bodite pozorni na dogajanje v začetnih delih retrogradnosti. Morda boste začutili nemoč, da nadaljujete v začrtani smeri, posledica česar je lahko jeza ali želja po umiku. V daljšem obdobju Marsove retrogradnosti vam odsvetujemo uvajanje novosti, saj se najbrž ne bi razvijale skladno z vašimi načrti. Mars se bo zamikal v znamenju tehtnice, ki za vas pomeni partnerstva, zato boste na tem področju morda še najbolj izgubljeni. Dobra stran tega položaja pa je, da vam bo omogočal popravljanje starih napak in obnavljanje nekdanjih partnerskih vezi. Sredi aprila bo v zadnji dekadi vašega znamenja popolni lunin mrk, ki bo zlasti aprilske ovne spodbudil k temeljitem čiščenju. Vprašati se boste morali, kaj ali kdo ima še prostor v vašem življenju, za kaj ali koga pa je bolje, da gre proč. Sredi julija se za vas začne precej boljše obdobje, saj bo Jupiter tedaj vstopil v sorodnega leva. Do konca avgusta bo osrečeval ovne, rojene marca, pozneje pa tiste, ki ste rojeni aprila. 

Bik (21. april–21. maj)

Vaša vladarica je Venera – planet lepote, ljubezni, čutnosti, denarja, estetike, mode in umetnosti. Ste gostoljubni in znate uživati v drobnih radostih. Moč črpate iz narave, cvetja, ljubezni. Koliko vsega tega vam planeti obetajo v letu 2014? Venera bo januarja in februarja prehajala sorodnega kozoroga, zato boste v obeh mesecih užili veliko sreče. April bo romantičen, junij pa še dvakrat bolj, saj bo Venera takrat v vašem znamenju. Na dopustu boste najbolj uživali v drugi polovici julija in prvi polovici avgusta. Venera bo lepo sijala na vas tudi septembra in po 10. decembru. Zdaj pa še k malo slabšim novicam. Saturn ostaja v škorpijonu, ki v letnem krogu leži nasproti vašega. V takem položaju vam lahko nakoplje nekaj težav – v obliki zamud, ovir, blokad, hladu in trdote, ki jo do vas utegnejo izkazovati vaši poslovni ali tudi zasebni partnerji. To velja še zlasti za rojene v drugi polovici znamenja oziroma po 6. maju. Pazite nase, kajti tudi vaša splošna vitalnost v tem letu ne bo zavidanja vredna. Bikom, rojenim maja, pa bo vsaj v prvi polovici leta pomagal Jupiter, ki bo lepo sijal na vas iz raka. Srečo in razumevanje boste našli med domačimi, pomagali vam bodo starši in drugi predniki. Vsi biki boste imeli veliko telesne energije novembra, ki vam bo omogočil tudi prodor na poslovnem področju. Izkoristite jo, da nadoknadite vse, kar boste dotlej morda zamudili! 

Dvojčka (22. maj–21. junij)

Ste živahni, nemirni, zabavni, hitri in prilagodljivi. Nekateri vam očitajo, da se radi obračate po vetru, priznavajo pa tudi, da bi bilo življenje brez vas sila dolgočasno! Vaš planetni vladar je Merkur. V obdobjih, ko je ta planet retrograden, radi »zamenjate ploščo« ali pa vas življenje prisili, da se malce umaknete in podelate nedokončane zadeve. V letu 2014 bo to med 7. februarjem in 1. marcem, 7. junijem in 2. julijem ter 5. in 26. oktobrom. Pozorni bodite zlasti v dneh, ko se bo Merkur »obračal«, torej okoli datumov, ki smo jih našteli. Dandanes skoraj vsi tarnamo nad pomanjkanjem, toda vi boste imeli vsaj v prvi polovici leta na tem področju več sreče od drugih. Jupiter se bo namreč zadrževal v raku – znamenju, ki za vas pomeni denar in imetje. Največ boste zaslužili (ali kako drugače pridobili) od marca do sredine julija.

Sredi julija bo Jupiter prestopil v leva in od tamkaj lepo zasijal na dvojčke, rojene maja. Do konca avgusta boste uživali na čudovitih počitnicah; priporočamo vam zlasti drugo polovico avgusta, ko bo v levu tudi Venera.

V ljubezni boste imeli to leto razmeroma veliko sreče. Pogumno in uspešno boste osvajali (ali vas bodo osvajali) zlasti januarja, februarja, junija in julija, nekaj težav pa lahko pričakujete v drugi polovici septembra in v oktobru. 

Rak (22. junij–22. julij)

Luna, vladarica nočnega neba, vpliva na vse ljudi, na vas pa še malce močneje. Znani ste kot skrbni in zaščitniški ljudje, ki radi prevzamejo nase številne odgovornosti, še zlasti tiste, povezane z domom in družino. Kakšno usodo vam planeti namenjajo letos? Videti je, da prav lepo! Jupiter, planet blagostanja, ostaja v vašem znamenju do sredine julija. V tem daljšem obdobju vam bo kljub splošni krizi nekako uspelo ostati na površju ali se celo dvigniti visoko nadenj! To velja za vse, še najbolj pa za rojene julija. Ne samo da boste uspešno krmarili skozi finančno krizo, ampak boste tudi optimistični; našla vas bo kakšna odlična nova priložnost, še zlasti od marca naprej. Saturn vam poleg tega obeta poslovni uspeh, pa tudi novosti na nepremičninskem področju. Morda boste kaj prodali ali kupili – glavno pa je, da vas bo pri teh podvigih najverjetneje spremljala sreča. Kako bo v ljubezni? Tu kaže malo slabše, toda zaradi močne zaščite Jupitra boste občasne prepire zgladili z veliko optimizma in velikodušnosti. V prvi polovici leta bo Mars netil partnerske spore predvsem zaradi nesoglasij okoli urejanja domačih zadev, marca in aprila pa se pazite tudi nagnjenja, da pogrevate stare zamere. Mars bo konec julija prestopil v škorpijona, od koder bo odlično vplival na vašo telesno pripravljenost. Začutili boste veselje do rekreacije, zlasti do plavanja in drugih vodnih športov. To stanje bo trajalo do sredine septembra – privoščite si dolg, aktiven oddih! 

Lev (23. julij–22. avgust)

Ponosni levi ste rojeni pod vladavino Sonca, zato so vam najljubši poletni meseci, ko je v naravi veliko toplote in vsega, kar spada zraven: športa, zabave in uživanja. Kaj vam namenjajo planeti v 2014? Najboljša novica za vas je, da se bo sredi julija v vaše znamenje preselil Jupiter, planet izobilja in dobre volje. Prinese vam uspeh in nove priložnosti, morda pa tudi potovanje v daljne kraje – najprej (do konca avgusta) rojenim julija, pozneje tudi rojenim avgusta. Vi si boste to poletje gotovo zapomnili po dobrem, ne po slabem! Saturn pa ostaja z vašim znamenjem v kvadratu skoraj prav do konca leta. Kvadrat ni dober aspekt in Saturn ni dober planet, zato boste imeli vseskozi tudi nekaj ovir in težav, še zlasti če ste rojeni avgusta. Na katerem področju življenja se bodo pojavile, je težko reči, toda škorpijon za vas na splošno pomeni nepremičnine, dom, družino in prednike. Še zlasti v zimskih mesecih vam preti tudi malo slabše zdravje. Pazite nase! V drugi polovici leta vam bo težave pomagal premagovati Jupiter, v prvi polovici leta pa Mars. Ta planet energije, borbenosti, poguma in adrenalina bo vse do konca julija z vašim znamenjem v lepem aspektu, zato boste živahni, delavni in energični. V ljubezni boste imeli največ sreče maja, drugo polovico avgusta in začetek septembra ter oktobra. 

Devica (23. avgust–22. september)

Ste pridni, potrpežljivi in ustrežljivi. Ljudje vas imajo radi, ker jim ne pomagate le z besedami, ampak tudi z dejanji. V letu, ki se izteka, ste imeli razmeroma veliko sreče, toda to je seveda zelo splošno rečeno, saj ima vsak človek svoj individualni horoskop in »usodo«. Saturn in Jupiter v harmoničnih aspektih sta skrbela vsaj za to, da ste tekoče težave reševali sproti in s sorazmerno malo truda. Bo tako tudi v prihodnje? Saturn, najbolj oddaljeni od vidnih planetov, bo tudi v letu 2014 z vašim znamenjem v lepem aspektu, le da bo koristil predvsem devicam, rojenim septembra. Obljublja vam poslovni uspeh in srečo na področju izobraževanja ter raznih komunikacij. Seveda pa pri tem ne moremo prezreti opozorila, da bodite v obdobjih retrogradnega Merkurja (ta planet je vaš vladar) previdni – takrat je bolje ponavljati in popravljati kot pa uvajati novosti. To bo med 7. februarjem in 1. marcem, med 7. junijem in 2. julijem ter med 5. in 26. oktobrom. V prvi polovici leta bo na vaše znamenje konstruktivno deloval tudi Jupiter, ki bo skrbel za srečo v prijateljstvih in za naklonjenost ljudi, ki vam bodo lahko pomagali. V tem smislu bodo za vas tvorni predvsem marec, april, maj in junij. Kako bo z denarjem? V prvi polovici leta vas čaka veliko stroškov, tudi nepredvidenih. Za zaslužek se boste morali kar pošteno boriti, zato vam bodo prihranki, ki jih morda imate, gotovo koristili.

Tehtnica 23. september–22. oktober

Ste spogledljivi in romantični, ljubezen je za vas sol življenja. Nadarjeni ste tudi za umetnost in radi sodelujete z drugimi. Leto 2014 se za vas morda ne bo začelo najbolje, saj bo januarja vaša vladarica Venera retrogradna v zimskem kozorogu. Hrepenenje po lepih časih vas bo vračalo v preteklost in spodbujalo k obnavljanje stikov, kar vas lahko odreši samevanja. Melanholična čustva bodo minila kmalu po začetku marca, ko bo Venera vstopila v družabnega vodnarja. Toda ravno ko boste vi dobili moč, bi jo lahko izgubil nekdo, ki vam veliko pomeni. To bo upočasnilo tudi vaš napredek. Zavedajte pa se, da boste vse, kar se bo morda podiralo do konca maja, znova sestavili junija ali julija, ki bosta za vas zares konstruktivna meseca. Takrat boste dobili posebno moč, ki jo le porabite za to, da nadoknadite vse zamujeno, Marsovo energijo pa izkoristite tudi za vsakodnevno telovadbo in klesanje »poletne« postave! Denar? Saturn v škorpijonu, ki za vas predstavlja finance, kaže, da boste zanj še naprej trdo delali, toda ker boste varčni in boste skrbno obrnili vsak evro, vam ne bo hudega. Izboljšanje se začne – tudi na tem področju – v drugi polovici leta, ko bo Jupiter prehajal leva in bodo k vašemu blagostanju pripomogli tudi dobri in vplivni prijatelji. Najbolj romantični meseci? Poleg marca bodo to še junij, julij, avgust in oktober. 

Škorpijon 23. oktober–21. november

Slovite kot skrivnostni, a izredno privlačni, vztrajni in zvesti ljudje. Osebnostno ste občutljivi, in če kdo prizadene vaš ponos, ga znate pičiti kot vaš živalski soimenjak. Saturn v vašem znamenju je v letu, ki se izteka, pred vas morda postavil nujo, da se spoprimete s trdo, neprizanesljivo stvarnostjo – še zlasti če ste rojeni proti koncu oktobra ali v prvih dneh novembra. Kako bo v letu 2014? Rojeni novembra boste morali biti precej potrpežljivi. V najboljšem primeru boste trdo delali, v najslabšem pa delati ne boste mogli. Delo vas bo tako ali drugače močno zaposlovalo in za dosego ciljev se boste morali vztrajno truditi. Zaradi vpliva težkega Saturna boste zabavi namenjali manj časa kot doslej. Ne pozabite, da trdo delo vedno obrodi sadove! V prvi polovici leta vam bo pri vaših prizadevanjih pomagal Jupiter, ki bo lepo svetil na vas iz sorodnega raka. Ta vam obljublja srečno roko tudi pri urejanju pravnih zadev. Če pa ste rojeni oktobra, je najhujše že daleč za vami; vi boste zaradi harmoničnega aspekta Neptuna vse leto bolj ali manj zasanjani in morda boste imeli celo posebno srečo! Vaše najboljše obdobje leta se bo raztezalo od konca julija do sredine septembra, ko bo vaše znamenje prehajal Mars. Takrat boste pokazali, kaj znate! Na morju se boste imeli čudovito in tudi v ljubezni vam bo posijalo sonce sreče. Lep mesec bo tudi november.     

Strelec 22. november–21. december

Radi raziskujete in se učite; vaše življenje je nenehno potovanje – najsi bo v telesu ali duhu. Kakšne priložnosti vas čakajo v letu 2014? Očitno boljše kot v letu 2013, čeprav boste morali nanje še malo počakati. kajti Jupiter, vaš planetni vladar, bo iz raka v leva, od koder bo na vaše znamenje učinkoviteje sijal, prestopil šele sredi julija. Dotlej bo še v raku, zato boste v prvi polovici leta še živeli malce zapečkarsko. Saj ne bo tako slabo, toda najbrž boste pogrešali izzive, novosti, priložnosti. Varčujte, da si boste proti koncu leta lahko privoščili potovanje! Na poletnih počitnicah boste najbolj uživali rojeni novembra, druge pa bo Jupiter osrečeval od septembra. Pomagal vam bo tudi pri študiju in morebitnem urejanju pravnih zadev. V prvi polovici leta boste morda kljub nekoliko manjši družabnosti obnovili sodelovanje v kaki skupini ali se tesneje povezali z organizacijo, ki ji pripadate. Januarja boste tisti, ki ste rojeni decembra, pogumni in delavni. Februarja vas čaka nekaj težav v komunikaciji, posebno če ste rojeni novembra. Marec bo družaben, maja bo nekaj več romantičnih izzivov in priložnosti, druga polovica avgusta in začetek septembra bosta odlična za dopustovanje, od sredine septembra do konca oktobra pa bo Mars prehajal vaše znamenje, zato bo to najbolj dinamično, živahno in adrenalinsko obdobje leta. Naj vam tekne! 

Kozorog 22. december–20. januar

Vaš vladar je Saturn – planet trdnosti, stabilnosti, vztrajnosti, zvestobe, discipline ... pa tudi strahu, hladu in nezaupanja. V kakšni obliki se izraža v vašem značaju? Najbrž v vseh, kakor nanese. V letu 2014 bo Saturn prehajal del zodiaka, ki za vas pomeni visoke ideale, prijateljstva, skupine in organizacije. To na splošno pomeni, da boste precej družbeno angažirani, ali da se boste (še) tesneje povezali z ljudmi, s katerimi vas družijo skupna zanimanja. Ker bo Saturn z vašim znamenjem vse leto v harmoničnem aspektu, vam bo uspelo ohraniti globalno trdnost in stabilnost na vseh pomembnejših področjih življenja, čeprav boste imeli v prvi polovici leta številni kozorogi težave na poslovnem področju. Januarja in februarja se boste borili in morda uvajali kako novost, toda pripravite se na možnost, da bo marca nekaj krenilo rakovo pot. Svoje interese zaščitite prej, da ne bo težav! Junija in julija boste marsikaj popravili in na novo postavili, dopust pa vam priporočamo avgusta ali v prvi polovici septembra, ko boste tudi telesno bolj pri močeh kot prej. Ljubezen in partnerstva? Kakršne koli težave bi že utegnili imeti – v prvi polovici leta, ko bo Jupiter prehajal raka, vam bodo partnerji pomagali, lahko pa spoznate tudi nove(ga)! Novosti pa so možne tudi od konca oktobra pa vse do konca leta, ko bosta v vašem znamenju Venera in Mars in boste zato zelo privlačni. 

Vodnar 21. januar–19. februar

Ste zabavni, domiselni, svobodoljubni in nenavadni. Zasluga gre Uranu, ki je vaš sodobni planetni vladar, toda zaradi hkratne vladavine Saturna znate biti tudi globoko resni in včasih melanholični. Prijatelji vedo, da se na vas lahko zanesejo! V letu 2014 boste morali raziskovalno in avanturistično žilico malce potlačiti, še posebno če ste rojeni februarja, saj je videti, da vas čaka veliko dolžnosti, obveznosti in samodokazovanja, morda tudi odrekanja. Nadrejeni vam bodo postavljali velike zahteve. V službi boste očitno pod precejšnjimi pritiski, toda v prostem času se boste znali sprostiti in uživati. Mars, planet športa, bo vso prvo polovico leta z vašim znamenjem v harmoničnem aspektu, zato boste napetosti sproščali z gibanjem, rekreacijo, pohodi, tekom. Na dopust se odpravite že junija ali julija, ko bo vaša telesna pripravljenost na vrhuncu. Kako bo v ljubezni? Zelo romantično bo obdobje od 5. marca do 5. aprila, ko bo vaše znamenje obiskala Venera in vas naredila zelo privlačne. Uspešno boste osvajali večji del julija – še zlasti rojeni februarja, rojenim januarja pa bo bolj naklonjeno obdobje druge polovice julija in ves avgust, saj vam bo tedaj pomagal Jupiter, ki vam na pot lahko pripelje novo, simpatično osebo. Odlična meseca za osvajanje bosta tudi oktober in december. 

Ribi  20. februar–20. marec

Ste idealistični, zaupljivi, daljnovidni, sočutni in ustrežljivi. Moč črpate iz sanj ter vere, ki ni nujno tradicionalna, ampak zavzema sodobne pojavne oblike in smeri. Pozor: sanjanje z odprtimi očmi in ušesi vas lahko privede daleč, sanjarjenje in utapljanje v iluzijah pa učinkuje prav nasprotno! Tega se boste morali močneje zavedati v letu 2014, ko bo Neptun prehajal prve stopinje vašega znamenja. Posebno rojeni februarja pazite, da ostanete z obema nogama na trdnih tleh, oziroma da sveta ne boste gledali skozi rožnata očala. Vsem drugim (rojenim marca) bo to leto na splošno zelo naklonjeno. V prvi polovici bo vaš tradicionalni vladar Jupiter prehajal raka, zato se boste veliko zabavali, ustvarjalni boste in optimistični. Pozneje (od sredine julija) bo Jupiter v levu, ki pomeni vaše delovno okolje, zato boste morda opremili pisarno ali delovno sobo, se bolje razumeli s sodelavci in podobno. V službi bodo razmere vse leto znosne do dobre; Saturn v lepem aspektu obeta, da bo med vami razmeroma malo brezposelnih, marsikomu pa bo omogočil celo napredovanje. Kako bo na romantičnem področju? Venera bo 5. aprila vstopila v vaše znamenje in za vas se bo začel mesec ljubezni! Če sreče takrat še ne bi našli, jo iščite spet junija, še raje v drugi polovici julija, avgusta in v prvi polovici septembra. Takrat se bo stkalo mnogo novih vez!