Slovenija

V slovenjgraški bolnišnici bodo še odpuščali

G.T.
2. 12. 2013, 19.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec bodo po oktobrski uvedbi dodatnih varčevalnih ukrepov v prihodnje še zmanjšali število zaposlenih. To je pred dnevi poudaril tudi svet zavoda, najverjetneje pa bodo brez dela prvi ostali zaposleni za določen čas v ambulantah bolnišnice.

Načrtovano je bilo odpuščanje od 30 do 40 zaposlenih, namesto tega pa je bolnišnici do zdaj število zaposlenih uspelo zmanjšati za štiri, je dejal predsednik sveta Niko R. Kolar, ki meni, da je slovenjgraška bolnišnica ena redkih bolnišnic, ki ji na tem področju še ni uspelo veliko narediti.

1,3 milijona evrov izgube

Direktor bolnišnice Janez Lavre pa nadaljuje pogovore s predstojniki oddelkov, saj bodo glede zaposlenih na področju zdravstvene nege in administrativno-tehničnega kadra načrt zmanjšanja naredili do konca januarja prihodnje leto. Pri ambulantni dejavnosti, kjer je trenutno 23 zaposlenih več, kot predvidevajo normativi, bodo število zaposlenih uskladili z normativi, ki jih je predpisal Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Nekaj od teh jih bodo po Lavretovih besedah premestili na hospitalni del, delo pa bodo verjetno najprej izgubili zaposleni za določen čas. Teh je trenutno v ambulantnem delu 12. Slovenjgraška bolnišnica je v prvih devetih mesecih po zdajšnjih ocenah imela za en milijon evrov izgube, konec leta pa bo izguba po zdajšnjih podatkih narasla na okoli 1,3 milijona evrov. A se lahko izguba zmanjša, če bi bolnišnica glede na realizacijo ostalih bolnišnic dobila dodatna sredstva po končnem letnem obračunu ZZZS, tako kot lani.