Slovenija

Slovenci okupirali socialno trgovino

M.J.
25. 11. 2013, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Lačni ljudje stojijo pred vrati prve socialne trgovine v Sloveniji, še preden se ta sploh odpre. Slovensko združenje za duševno zdravje Šent je v Mariboru odprlo prvo trgovino v državi, v kateri lahko vsak dan razen nedelje tudi za polovico in več ceneje kupujejo samo ljudje, ki ne prejmejo več kot 450 evrov na mesec. Nakup so jim, da ne bi prihajalo do zlorab, omejili na 80 do 100 evrov mesečno.

G.T.

Ljudem z nižjimi prihodki je v štajerski prestolnici od zdaj zagotovo lažje, saj jim je od sredine prejšnjega tedna na voljo prva socialna trgovina v državi. In res, zanimanje za nakup v tej trgovini je med Mariborčani izredno veliko, saj ljudje stojijo pred vrati v majhni vrsti že pred jutranjim odprtjem. Ko jih ogovorimo, da smo ekipa časopisa Svet24 in če lahko tudi fotografiramo, nam večina obrne hrbet. Le redki so taki, ki nam namenijo kakšno besedo in povedo, kako težko se preživljajo. A je bil med njimi najbolj pogumen upokojeni Rudi Ferlinc, ki se je pripeljal s kolesom. Pravi, da nima česa skrivati. 

Kako obupno je stanje v naši državi in kako ljudje sploh preživijo skoz mesec pa si preberite v današnji številki časopisa Svet24.