Slovenija

Zdrav način življenja v elektrokovinski industriji

G.T.
5. 11. 2013, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mariborska razvojna agencija (MRA) je skupaj s sindikatom SKEI in drugimi partnerji začela s projektom promocije zdravega načina življenja v elektrokovinski industriji (PROMO), ki je bil izbran na javnem razpisu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Sabina Šneider iz razvojne agencije je dejala, da je projekt, ki bo potekal do 31. oktobra prihodnje leto, namenjen krepitvi zavesti o nujnosti izvajanja preventivnih ukrepov za zagotavljanje telesnega in duševnega zdravja zaposlenih v elektrokovinski industriji.

Slednje bodo projektni partnerji dosegli z oblikovanjem in izvedbo programa v obliki osmih delavnic, ki jih bodo izvedli v Pomurju, Podravju in osrednji slovenski regiji. Tako njim kot vsem ostalim bo namenjen tudi razvoj in raba spletnih orodij za identifikacijo telesnega in duševnega zdravja, ki bodo hkrati spodbujala prevzemanje odgovornosti za lastno zdravje.

K oblikovanju vseslovenske mreže dobrega počutja bodo na podlagi oblikovanih strokovnih kriterijev povabljeni ponudniki storitev za krepitev duševnega zdravja, predvsem psihologi in psihoterapevti, pa tudi tisti, ki skrbijo za zagotavljanje telesnega zdravja, zdravo prehrano in komplementarne ponudbe.

S predstavitvijo aktivnosti članov mreže dobrega počutja v posameznih podjetjih v omenjenem projektu želijo njegovi izvajalci, med katerimi je poleg MRA in sindikata še Pameten – center znanja, vizij in uspešnosti, doseči tako delodajalce kot zaposlene in jim prikazati možnost za krepitev in ohranjanje zdravja.