Slovenija

Gašpar Mišič prevzel Luko Koper

STA / S.R.
6. 9. 2013, 15.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

S predajo dovolilnice za vstop v upravno stavbo je dosedanji predsednik uprave Luke Koper Bojan Brank predal posle novemu predsedniku Gašparju Gašparju Mišiču. Slednji je ob prihodu dejal, da si bo prizadeval za dobrobit družbe. To, kar se je dogajalo v preteklih tednih, je za Gašparja Mišiča nesprejemljivo in poziva vse, naj umirijo strasti.

Mediaspeed
Gašpar Mišič je prevzel Luko Koper.

Obenem vse prosi, naj mu dovolijo voditi Luko Koper toliko časa, kolikor mu bo pač namenjenega. Želi si, da bi jo lahko popeljal do boljših poslovnih rezultatov v dobro vseh deležnikov.

Ne glede na dogodke v prihodnjih dneh meni, da je tudi mesec dni dovolj časa zato, da se dokaže. "Računam pa na petletni mandat, kajti pokazal in dokazal bom, da so se mnogi motili o meni, predvsem pa tisti, ki so v vseh predhodnih primerih kadrovali in jim v primeru Luke Koper ni uspelo, so pa zato izkoristili slovensko politiko in v hipu duševne zmedenosti naredili veliko korakov ter z njimi škodovali tako slovenski politiki kot Luki Koper," je dejal Gašpar Mišič pred vstopom v upravno stavbo.

Gašpar Mišič je še izrazil željo, da se politika ne bi vmešavala v vodenje Luke: "Želim si, da bi politika razmišljala drugače. Absolutno lahko trdim, da nisem bil politično nastavljen, kar se pa dogaja danes bom lahko politično odstavljen." V tem primeru je napovedal prijavo dogajanja na OECD.

Kaj lahko pa se zgodi, da novi predsednik uprave ne bo imel s kom podpisati pogodbe, saj je prvi Luke nadzornik Dino Klobas danes odstopil. Že v četrtek pa je svojo odločitev, da odstopa z mesta člana uprave, sporočil Marko Rems.

Danes je zaposlenim poslal poslovilno pismo tudi dosedanji predsednik uprave Bojan Brank. Ob zahvali za dobro sodelovanje vsem sodelavcem se je dotaknil tudi očitka nadzornega sveta, da ni bil sposoben tvornega sodelovanja z lokalnim okoljem.

"Naj zapišem, da tvorni monolog in prikimavanje monologu ni eno in isto. Jasno mi je, da odprt kanal komunikacije Luke Koper z Ankaranom vsem v koprskih sobanah moči ni bilo všeč," je zapisal Brank.

Novemu predsedniku uprave zato svetuje, naj opravi pot "na desni breg Rižane in vzpostavi nujno potreben dialog".