Slovenija

Prodaja Vegradovih nepremičnin

STA / J.P.
17. 7. 2013, 09.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prodaja nepremičnin propadlega velenjskega gradbinca Vegrada poteka zelo počasi.

Radio Aktual

Stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril je za STA ocenila, da je slaba prodaja posledica splošnih razmer na trgu nepremičnin. Za cene, ki jim imajo v mislih ločitveni upniki, ni kupcev. Vsi pričakujejo še nižanje cen, je dejala Grilova.

Celjsko okrožno sodišče, prek katerega poteka stečajni postopek Vegrada, je ta mesec sprejelo sklep, da se prodaja samskega doma v Velenju tudi tokrat izvede na podlagi javne dražbe. Izklicna cena znaša 660.000 evrov, medtem ko je na prvi javni dražbi oktobra lani izklicna cena znašala dober milijon evrov.

Prav tako je sodišče soglašalo, da se 100-odstotni poslovni delež Vegrada v družbi Vegrad Projektivni biro opravi na podlagi javne dražbe. Izklicna cena je določena v višini 30.000 evrov. Predmet prodaje je tudi kompleks Astra, izklicna cena pa znaša 1,4 milijona evrov. Ta kompleks je Grilova skušala že dvakrat prodati, vendar neuspešno. Tudi prva prodaja Poslovne zgradbe Maribor je bila neuspešna, zato je sodišče sprejelo sklep o drugi javni dražbi. Tokrat je Grilova izklicno ceno znižala s skoraj 430.000 evrov na 342.500 evrov.

Na javni dražbi bo Grilova ponovno poskusila prodati tudi poslovne prostore Antaro Moste. Ker se ti prostori nahajajo v dveh stavbah, sta določeni dve izklicni ceni, in sicer v višini 224.800 evrov in 187.200 evrov.

Grilova je tudi pojasnila, da so v teku tudi poplačila ločitvenih upnikov, do poplačila navadnih terjatev pa ne bo prišlo. Na vprašanje, kdaj pričakuje zaključek stečaja Vegrada, je odgovorila, da je bilo to načrtovano za konec leta 2014, ker pa prodaja nepremičnin poteka zelo počasi, se po njeni oceni tega roka verjetno ne bo mogoče držati.