Slovenija

Britanski princ Edward s soprogo začel obisk v Sloveniji

STA / J.P.
26. 6. 2013, 20.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Britanski princ Edward, najmlajši otrok kraljice Elizabete II., je danes s soprogo Sophie začel tridnevni obisk v Sloveniji.

Wikipedia
Princ Edward s soprogo

Na Naravoslovno-tehniški fakulteti sta se udeležila delavnice o trajnostnem modnem oblikovanju, ki poteka v sodelovanju z londonskim College of Fashion. Sprejela ju je tudi premierka Alenka Bratušek.

Par se udeležil zaključka prvega dne dvodnevne delavnice, na kateri okoli 15 udeležencev in mentorica z londonske šole modnega oblikovanja College of Fashion Amanda Johnston iščejo načine, kako v postopek oblikovanja vplesti trajnostni vidik, pa tudi, kako najbolje uporabiti in nadgraditi trajnostne in tradicionalne slovenske in britanske materiale.

Prvi obisk v Sloveniji bosta zaključila v petek.

Grofica Wesseška je nedavno postala častna pokroviteljica omenjene londonske šole modnega oblikovanja in kot je dejala ob obisku delavnice, je to eden njenih prvih dogodkov v sorazmerno novi vlogi.

Pri organizaciji delavnice poleg londonske šole in Naravoslovno-tehniške fakultete sodelujeta še Visoka šola za dizajn in British Council. Njen glavni namen je posredovanje britanskega znanja in izkušenj s področja trajnostnega oblikovanja in vzpostavitev stikov med slovenskimi in britanskimi fakultetami.

Grofa in grofico je kasneje sprejela še premierka Alenka Bratušek, v četrtek pa bosta nadaljevala obisk s srečanjem s predsednikom republike Borutom Pahorjem. Med drugim si bosta ogledala tudi staro mestno jedro prestolnice in obiskala Bled. Prvi obisk v Sloveniji bosta zaključila v petek.