Slovenija

In kako kaže danes na cestah...

STA/M.J.
13. 6. 2013, 09.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so zastoji na cesti Škofljica-Ljubljana.

Dolenjski list

Od danes do četrtka bo zaradi kolesarske dirke več cestnih zapor po Sloveniji. Danes, predvidoma med 16.30 in 21. uro bodo zapore v Ljubljani na relaciji Kongresni trg-Slovenska cesta-Zoisova cesta-Karloška cesta-Dolenjska cesta (obrat)-Karloška cesta-Predor pod Gradom-Krekov trg-Ciril Metodov trg-Stritarjeva ulica-Wolfova ulica-Kongresni trg.

V predoru Karavanke promet poteka izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom predvidoma 30 minut na prosto smer.

Zaradi del je zaprta polovica primorske avtoceste proti Ljubljani med Kozino in počivališčem Risnik, promet poteka po drugi polovici dvosmerno, zaprt je tudi priključek Divača proti Ljubljani.

Od ponedeljka do petka, med 20. in 5. uro, je zaprta polovica štajerske avtoceste med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani. Zaprt bo tudi priključek Trojane proti Ljubljani, promet je v času zapore preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Na regionalni cesti Pivka-Knežak-Ilirska Bistrica, v Pivki na Snežniški cesti, je popolna zapora zaradi gradnje kanalizacije in vodovoda. Obvoz je po glavni cesti skozi Ribnico in Ilirsko Bistrico, za lokalni promet pa čez Trnje in Klenik.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si