Slovenija

Nas Petrol zavaja 'z noži'?

S.A.
12. 6. 2013, 10.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Petrol je že pred časom začel z akcijo zbiranja nalepk, za katere je bilo moč ceneje kupiti kuhinjske nože. Pa jih je bilo resno možno kupiti?

Petrol, Facebook

Pismo bralke:

Čutim se opeharjena s strani Petrola, ki v zadnji akciji za nalepke ni mogel zagotoviti zadostne količine nožev in je popravek napake 'na veliko' oglaševal v medijih, in sicer da jih je mogoče naročiti na bencinskih servisih in da bodo dobavljeni v najkrajšem možnem času. Imam tudi potrdilo izpred dveh mesecev, o nožih pa ne duha ne sluha, čeprav večkrat vprašam tam, kjer sem jih naročila. Imam potrdilo z datumom 27. 3. 2013. Verjetno mislijo, da bomo kupci zadevo preprosto pozabili oz. to vidim kot veliko prevaro in nekorektno poslovanje.

                Bralka

 Odgovor Petrola: Družba Petrol bo javno dano obljubo o dobavi nožev Berghoff vsem kupcem, ki so jih naročili do 15. aprila, zagotovo izpolnila. Tudi bralka bo nože, ki jih je naročila, zagotovo dobila. Dobava nožev v Slovenijo pa ni odvisna samo od Petrola, temveč le od dobavitelja, ki jih žal še vedno ni uspel dobaviti v zadostnih količinah. Po zadnji najavi dobav dobavitelja bomo za dokončanje programa potrebovali še nekaj tednov, kar pomeni, da bodo zadnji naročniki naročeno blago dobili predvidoma do sredine avgusta 2013.

 Odgovor Tržnega inšpektorata: Če podjetje potrošnikom ne bo zagotovilo izdelkov, obljubljenih v okviru akcije zbiranja nalepk, takšno ravnanje podjetja lahko predstavlja zavajajočo poslovno prakso, ki jo Zakon o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami prepoveduje pred, med in po sklenitvi posla, ki je povezan z nakupom izdelka.