Slovenija

Razmere na slovenskih cestah

STA / J.P.
7. 6. 2013, 19.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na štajerski avtocesti na izvozu Arja vas iz smeri Ljubljane oviran promet zaradi prometne nesreče.

nlb.si
Zaradi prireditve bo zaprta cesta Drtija-Želodnik v Moravčah.

Danes do 21. ure bo zaradi kolesarske prireditve zaprta Šmartinska cesta od križišča s Kajuhovo ulico proti obvoznici in naprej do Šentjakoba ter tudi del Zasavske ceste do Dola pri Ljubljani. Zaprta sta priključka Šentjakob na štajerski avtocesti v obe smeri, na ljubljanski severni obvoznici pa je zaprt izvoz Nove Jarše v smeri Zadobrove. Možni so zastoji.

Danes do 21. ure bo zaradi kolesarske prireditve močno oviran promet v Ljubljani na območju Novih Jarš, Sneberja in Šentjakoba pri Ljubljani. Zaprta bo Šmartinska cesta od križišča s Kajuhovo ulico proti obvoznici in naprej do Šentjakoba ter tudi del Zasavske ceste do Dola pri Ljubljani. Zaprta bosta tudi priključka Šentjakob na štajerski avtocesti v obe smeri. Možni so zastoji.

Na glavni cesti Krško - Drnovo v Krškem pred mostom čez Savo je zaradi okvare tovornega vozila polovična zapora, nastaja zastoj.

Danes od 20. ure do ponedeljka do 5. ure zjutraj bo zaprta polovica štajerske avtoceste med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani zaradi del na avtocesti, zaprt bo tudi priključek Trojane proti Ljubljani; promet bo v času zapore bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Polovica primorske avtoceste proti Ljubljani je zaradi del zaprta med Kozino in počivališčem Risnik, promet poteka po drugi polovici dvosmerno, zaprt je tudi priključek Divača proti Ljubljani.

Na regionalni cesti Pivka - Knežak - Ilirska Bistrica, v Pivki na Snežniški cesti, je popolna zapora zaradi gradnje kanalizacije in vodovoda. Obvoz je po glavni cesti skozi Ribnico in Ilirsko Bistrico, za lokalni promet pa čez Trnje in Klenik.

Na mejnih prehodih ni večjih posebnosti.