Slovenija

'Janša, Janša!'

STA / S.R.
5. 6. 2013, 11.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Takšni vzkliki se vrstijo pred stavbo sodišča, kjer sodnica izreka sodbo v zadevi Patria. Tam se je v podporo Janezu Janši zbralo več sto ljudi.

Zajem zaslonske slike

Opaziti je tudi nekaj nasprotnikov. Ivan Črnkovič je ob prihodu izrazil prepričanje, da bodo danes obsojeni pošteni ljudje. Janša izjav ni dajal.

Črnkovič upa, da se bodo Slovenci zavedli, kaj se dogaja. "Tisti, ki so odnesli milijarde, hodijo po svetu, mi smo pa tukaj. Sramota za nas vse," je dejal.

Tone Krkovič pa o tem, kako bo razsodila sodnica, pred začetkom še ni želel ugibati.

Množica, ki se je zbrala pred sodiščem, je razvila veliko slovensko zastavo, prepeva slovenske domoljubne pesmi in vzklika gesla v podporo Janši. Zbralo se je sicer nekaj več ljudi kot ob zadnjem naroku. Pred sodiščem se je zbrala tudi peščica tistih, ki so menili, da bi Janša moral biti obsojen.

Kot je za STA povedal predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Slavko Kmetič, je pred sodišče prišel zato, ker je za pravno državo in za pošteno sojenje. Verjame namreč, da so vsi trije neupravičeno obravnavani.

Eden izmed zagovornikov Janševe obsodbe, ki pa ni želel biti imenovan, pa je menil, da so sodišču predstavili zadosti dokazov za obsodilno sodbo.