Slovenija

Limoni odhaja iz Slovenije

P.R.
5. 6. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Parfumerije Limoni v Sloveniji se zapirajo. Po neuradnih podatkih naj bi vse poslovalnice v Sloveniji zaprli do 8. julija.

citypark.si

Kot so nam pojasnili na sedežu družbe Limoni v Sloveniji so doslej zaprli že šest poslovalnic, v kratkem nameravajo še tri, kar pomeni, da je doslej brez služb ostalo okoli 30 ljudi

Tudi sami smo se lahko prepričali, da se s parfumerijo na slovenskem trgu nekaj dogaja, saj so police v njihovih poslovalnicah prazne, prodajalke pa so nam pojasnile, da nove robe ne dobavljajo več. Parfumerije Limoni so bile sicer na slovenskem tržišču prisotne  od začetka leta 2002, do danes pa so obratovale v Ljubljani, Kranju, Mariboru, Celju, Ptuju, Kopru in Novi Gorici. Zgodba o uspehu se v Sloveniji za italijansko podjetje očitno ni izšla, zdaj pa se trudijo zadevo zaključiti z najboljšim izkupičkom. Zaradi tega v svoje trgovine vabijo z velikimi popusti in znižanji. Vendar, kot so nam javili nekateri bralci je ravno v tem težava, saj vabijo v trgovine, ki so dobesedno izropane in prazne.

Podobna zgodba se je odvila že na Hrvaškem, od koder naj bi Limoni kmalu  »pobral šila in kopita«. Po besedah vodstva slovenske podružnice, bi morali italijanski lastniki hrvaški del družbe dokapitalizirati, vendar so se očitno odločili, da bi bila takšna investicija nesmiselna. Na Hrvaškem so doslej zaprli osem od 21 poslovalnic. Posluje jih še 13, vendar vodstvo hrvaškega dela verige ne ve, do kdaj bodo sploh še poslovale.

Očitno torej niso časi za dišave. Pred parfumerijo Limoni je svojo franšizo na Hrvaškem zaprla tudi parfumerija Sephora, sicer del grške družbe Marinopolus. Slednja je pri naših sosedih kar pet let poslovala z izgubo.