Slovenija

Svet UKC Ljubljana danes o razpisu za generalnega direktorja

STA / S.R.
4. 6. 2013, 09.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Svet UKC Ljubljana bo danes med drugim obravnaval razpis za generalnega direktorja ter postopek za izbiro strokovnega direktorja UKC Ljubljana.

Sedanjemu generalnemu direktorju Simonu Vrhuncu se namreč avgusta izteče mandat, strokovni direktorici Brigiti Drnovšek Olup pa se je mandat že iztekel in je bil že objavljen razpis za ta položaj.

Gre torej za redni razpis ob izteku mandata in ni posledica nedavnega poročila Komisije za preprečevanje korupcije glede programa otroške srčne kirurgije na Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, zaradi česar je minister za zdravje Tomaž Gantar pozval Vrhunca k odstopu.

Gantar se je v ponedeljek, kot je tudi napovedal, sestal z vladnimi predstavniki v svetu zavoda. Minister je namreč ob objavi poročila protikorupcijske komisije napovedal, da bo svetu zavoda predlagal Vrhunčevo razrešitev, če sam ne bo odstopil.

Sicer pa bodo svetniki danes obravnavali tudi dopolnitve finančnega načrta kliničnega centra za letošnje leto ter informacijo o realnih pričakovanjih ter načrt izvajanja sanacijskih ukrepov.

Na mizi svetnikov bo tudi nabava zdravstvenega materiala in interni akti s področja javnega naročanja, strategija trženja in komunikacijska strategija. Prav tako bodo obravnavali poročilo o čakalnih dobah in številu čakajočih v UKC Ljubljana.