Slovenija

Štrukelj si bo znižal plačo, če si jo bodo poslanci na višino njegove

STA/R.S.
24. 4. 2013, 20.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) Branimir Štrukelj je danes zatrdil, da si bo svojo plačo znižal tudi sam, če so si jo poslanci pripravljeni znižati na njegovih neto 2124 evrov.

Mediaspeed

Potem smo dogovorjeni, je poudaril in dodal, da si je tudi on plačo že znižal, in sicer za osem odstotkov.
Glavni stavkovni odbor Sviza je namreč v torek kot enega od predpogojev za nadaljnja pogajanja z vlado glede varčevalnih ukrepov na področju javnega sektorja navedel, naj si funkcionarji v vseh treh vejah oblasti znižajo plače, in sicer več, kot bodo znižane plače ostalih javnih uslužbencev.
Po presoji odbora so izvršilna, zakonodajna in pravosodna veja oblasti najbolj odgovorne za položaj, v katerem se je znašla država, zato naj bodo pripravljene vsaj na simbolni ravni prispevati nekaj več, kot zahtevajo od javnih uslužbencev.
V večini poslanskih skupin pa so danes poudarili, da nimajo težav z znižanjem poslanske plače in ob tem tudi sami izpostavili, da so to storili že večkrat. A hkrati so Štruklja pozvali, naj razkrije svojo plačo in si jo tudi sam zniža, saj naj bi njegovi prihodki presegali poslansko plačo.