Slovenija

Saša Lendero je za akcijo v vseh pomenih!

Lucas Alexander
24. 4. 2013, 09.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Saša Lendero se je odpravila na zaslužen dopust v daljni Egipt, kjer so po njenih besedah z njenim Pajkim in hčero Ario imeli več kot odlični. Nam je o zasluženem dopustu, za katerega je trdo delala več let, odgovorila na nekaj vprašanj.

osebni arhiv

Kako to, da sta se z Mihom odločila za dopust tako zgodaj?

Od prejšnjega dopusta sta minili že dve leti (lanskega smo namreč žrtvovali ob snemanju spota in novem fotomaterialu), vmes pa je bilo ogromno dela, skrbi, hitenja, stresa, živčnosti ter predvsem zelo malo časa, ki bi ga človek lahko porabil zase in za družino. V svobodnih poklicih, kjer si odvisen povsem sam od sebe, je pač tako, da 13 ur na dan delaš ali študiraš, kaj bi še moral narediti. Komaj sva čakala, da se bova lahko stoodstotno posvetila vsem Arijinim smiselnim in nesmiselnim vprašanjem, pripovedim brez glave, idejam, neizčrpni želji po pravljicah in branju knjig … ter seveda akciji v vseh smislih. (smeh)

Zakaj Egipt?

Ko je bil pred šestimi leti moj menedžer Rajko še živ, smo ga obiskali skupaj z njegovo ženo Sabino (vodja agencije Lendero&Co). Takrat smo se imeli res lepo! Videti je, da človeka lepi spomini kar vlečejo nazaj …  Egipt je spomladi že zelo topel in sončen, cenovno pa neprimerno bolj ugoden od ostalih toplih destinacij.

Kako je na tvoje počutje vplival egipčanski zrak?

Verjetno mi sploh ni treba razlagati! (smeh) Sicer pa ne vem, če gre zahvala bolj zraku ali dragim telefonskim in slabim internetnim povezavam, zaradi česar je človek tam povsem ločen od domačih težav in dogajanja. Ker ničesar ne moreš postoriti, se sprijazniš s tem, da reeees lahko počivaš. Predvsem v glavi!

Kakšno hrano si poskusila? Si eksperimentirala z njo?

Hrana je bila v letovišču sicer dobra, a nič posebnega. Predvsem avtohtone jedi so primanjkovale. To pa zato, ker se večina gostov najraje drži preverjenih in poznanih jedi, ki jih jedo doma. Zredili se v glavnem nismo, shujšali pa tudi ne! (smeh) Sladice pa so vse zelo sladke, vse po vrsti prelite s sladkornim sirupom, drugače pa bolj suhe in hrustljave. Kremastih in sadnih sladic skorajda ni bilo, kar sem malo pogrešala, a je bilo pozno zvečer vsaj manj slabe vesti, he, he …

Si v času dopusta bila na kakšni dieti?

Ne, ne! Dopust vendar ni čas za diete, pač pa za to, da si napolniš baterije! (smeh) Preden smo odšli, sem utopično načrtovala izgubo kakšnega kilograma in utrditev manj utrjenih 'pokrajin' (smeh) … Ker mi seveda že spet časovno ni uspelo ne eno ne drugo, sem se sprijaznila s stanjem in računala na to, da me prav veliko ljudi tako daleč ne bo prepoznalo. Sama se v svojem telesu čisto dobro počutim, saj mi prav lepo služi, res pa je, da naključna fotografija lahko razkrije mnogo senc ter izboklinic, ki jih ne vidim prav rada. Na srečo je pri fotografiji tudi druga, pozitivna plat, da včasih ujame prav posrečen trenutek, ko si videti precej bolje kot v resnici, he, he ;)

Boš letos si privoščila še kakšen oddih?

Verjetno ne. Morda le nekaj dni pri Mihovih starših v Umagu, saj položaj v Sloveniji res ni najbolj spodbuden in si le redki lahko privoščijo oddih večkrat letno (ali sploh). Za večino so počitnice žal postale že nedosegljivo razkošje, medtem ko včasih skoraj ni bilo staršev, ki otroku ne bi mogli privoščiti tedna dni morja.  Malo mi je žal, da si v tistih, boljših časih nisem večkrat vzela časa za oddih – pa čeprav na domačem vrtu. Največkrat sva z Miho ves čas delala, bodisi na odrih ali v studiu.


Kdaj lahko pričakujemo nov album?

Zelo kmalu! Čez kakšen teden bom predstavila nov, poletni singel, in tega se že zelo veselim. Potem pa dokončamo še zadnji song in plošča bo pripravljena za v svet! J

osebni arhiv