Slovenija

Vzrok požara na Pohorju napaka v napeljavi

STA / S.R.
16. 4. 2013, 16.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vzrok ponedeljkovega jutranjega požara na strehi recepcije hotela Bellevue na Mariborskem Pohorju je bila napaka na električni napeljavi, so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Termemb.si

V požaru je zgorelo približno 250 kvadratnih metrov ostrešja, policija pa škodo, ko jo je utrpelo podjetje Terme Maribor, ocenjuje na 50.000 evrov.

Hotel je bil v času požara prazen, zato evakuacija ljudi ni bila potrebna. Na požar je gasilce opozorila varnostna služba, ki jo je aktiviral alarm v recepciji hotela, tega pa so sprožili dimni detektorji.

Kot so danes še povedali na mariborski policijski upravi, je na kraj požara prišlo 45 gasilskih vozil, ki so požar omejili in pogasili. Ob ogledu prizorišča so ugotovili, da je bila poškodovana tudi električna napeljava. Zaradi razlitja vode skozi strop in uhajanja požarnega dima skozi zračnike je nastala škoda tudi v notranjosti hotela.

Hotel Bellevue je priljubljena izletniška in turistična točka na Mariborskem Pohorju. Direktorica Term Maribor Leonida Selinšek je v ponedeljek za STA ocenila, da bodo hotel z nujnimi in prvimi sanacijskimi deli lahko ponovno usposobili za obratovanje do konca tega tedna.