Slovenija

Ob veliki noči praznično tudi za brezdomce

STA / J.P.
31. 3. 2013, 08.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Nadškofijski karitas Maribor so brezdomcem v petek pripravili slovesno kosilo skupaj z nadškofom Marjanom Turnškom.

Dolenjski list
Praznična dobrodelnost

Kot je STA povedal generalni tajnik Nadškofijske karitas Maribor Darko Bračun, bo praznično vzdušje v teh dneh v sprejemališču in zavetišču za brezdomce ter tudi v ljudski kuhinji.

V zavetišču, kje v povprečju prespi od 20 do 25 oseb, jim bodo pripravili velikonočni zajtrk. Sicer pa bodo za prijetno vzdušje, tako kot prek vsega leta, poskrbeli z družabnimi aktivnostmi, ponujajo jim možnost gledanja televizije in uporabo računalnika, brezdomci v Mariboru lahko obiščejo tudi knjižnico za brezdomce.

Društvo prostovoljcev Vincencijeva zveza dobrote je za brezdomce v Ljubljani v petek dopoldne pripravilo križev pot. V soboto so v zavetišču za brezdomce, kje skrbijo za sedem brezdomcev, skupaj barvali pirhe in pripravljali velikonočne jedi, ki so jih tudi nesli blagoslovit. Velikonočni zajtrk pa bodo brezdomci v Ljubljani dobili v ponedeljek zjutraj, ko ga pripravljajo tako za tiste v zavetišču kot tudi za tiste, ki prihajajo v dnevni center.

Kot je povedala Nuša Zavašnik iz društva prostovoljcev Vincencijeva zveza dobrote, jim bodo velikonočni zajtrk pripravili iz podarjenih velikonočnih jedi. V dnevni center za brezdomce v Plečnikovem podhodu sicer na večerjo prihaja do 80 oseb dnevno, na zajtrk pa okoli 20.