Slovenija

NPU s preiskavami zaradi zlorabe položaja

STA / S.R.
28. 3. 2013, 09.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) na podlagi odredb okrožnega sodišča na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper, Celje in Kranj opravlja več hišnih preiskav zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je bilo storjenih več kaznivih dejanj s področja gospodarskega kriminala.

Policija.si

Med drugim preiskujejo tudi zlorabe položaja, so sporočili iz Generalne policijske uprave. Gre za kazniva dejanja zlorabe položaja ali pravic in zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, so še zapisali na policiji.

Kriminalisti naj bi po neuradnih informacij preiskave opravljali tudi v Telekomu Slovenije. Preiskovali naj bi posle družbe v času, ko je upravo vodil Bojan Dremelj.

Zoper Dremljevo upravo je družba na podlagi izsledkov posebne revizije sicer že vložila odškodninske tožbe. Med drugim naj bi šlo za primer prodaje in kasnejšega ponovnega nakupa deleža v kosovski družbi Ipko.net in izdaje poroštva za obveznosti Najdi.si do skupine Noviforum. Komisija za preprečevanje korupcije je lani ugotovila, da je uprava družbe pri teh poslih ravnala koruptivno.