Slovenija

Nova koalicija naj pohiti, sicer bo ta vlada naredila vse

STA
7. 3. 2013, 13.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Premier, ki opravlja tekoče posle, Janez Janša, je na današnji novinarski konferenci strankam nastajajoče vladne koalicije predlagal, 'da pohitijo, sicer nič od tega, kar predlagajo, ne bo ostalo njim'.

Po njewgovem bo vse namreč naredila že aktualna vlada. Dodal je, da razen napovedi ustavnih sprememb glede referendumske ureditve, konkretnih projektov ne vidi.

S komentarji glede sestavljanja nove vlade je bil Janša sicer skop, saj, kot je dejal, to poteka bolj ali manj očem skrito. Iz lastnih izkušenj pa da ve, da to, kar se pojavlja v medijih, lahko drži ali ne.

Glede napovedanih projektov in zavez nove vlade, o katerih naj bi se v sredo že uskladili predsedniki strank, je dejal, da kakšnega programa ne vidi, da pa upa, da bo nova "vlada podrla čim manj reformnih korakov", ki jih je naredila njegova vlada.

Potem ko je vlada, ki opravlja tekoče posle, objavila 11 prostih delovnih mest za vodilne kadre v vladnih službah in organih v sestavi ministrstev, pa je Janša danes zatrdil, da se ta vlada ravna po pravnem mnenju službe vlade za zakonodajo, ki je bila izdana že v času Pahorjeve vlade in da novih mnenj o tem niso naročali.