Mobilna verzija
10:37 20. april 2018

FOTO: Nejevera in žalovanje ob prezgodnjem slovesu

T.L.
29 Posodobljeno: 09:57 / 11.12.2017

Raznolik igralec in srčen človek: to je Jernej Šugman, ki se je nenadoma poslovil pred svojim rojstnim dnem.

jernej šugman

Jernej Šugman (1968–2017) Foto: Mediaspeed.net

Nasmejanega in hudomušnega se spominjamo. Za nekatere je kar za vedno ostal Veso, saj se jim je v spomin vtisnil kot vratar in varnostnik iz priljubljene nanizanke Naša mala klinika, ki se je zaključila pred zdaj že davnimi desetimi leti. Vendar pa se je prav z vlogo Vesa Jernej Šugman zapisal v spomin ljudskih množic. Radi so ga imeli tudi tisti, ki ga sicer niso poznali iz gledališča, njegove prve ljubezni. 

premiere (Jugoslavija moja dežela, premiera)%0A

Premiera Jugoslavija, moja dežela Foto: Marko Vavpotič/M24.si

Nenadna smrt Jerneja Šugmana je pretresla Slovenijo. In to ne le rednih obiskovalcev gledališč in ljubiteljev slovenske filmske produkcije. O bogatem gledališkem opusu Jerneja Šugmana, ki je veljal za interpreta najzahtevnejših vlog, smo pisali v članku Ne bomo ga dočakali kot Zlodeja v Pohujšanju v dolini Šentflorjanski. 

jernej šugman glasba

Voditelj in povezovalec prireditev, Viktorji, Prešernove nagrade, prvi koraki na televiziji v Teatru Paradižnik, številne filmske in televizijske vloge, oče hčerke in sina ter mož. To vse je bil Jernej Šugman, ki se je poslovil pred svojim 49. rojstnim dnem, ki bi ga praznoval 23. decembra. Prezgodnja smrt se je dotaknila marsikaterega Slovenca in Slovenke, številni so mu v slovo tudi zapisali besedo ali dve.

Značke: jernej-šugman , smrt

Vaš prispevek