Kultura

Poslovila se je 'gospa s polenom', ki je odkrivalo skrivnosti

STA/G.G.
29. 9. 2015, 14.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V 72. letu starosti je za posledicami raka umrla ameriška filmska igralka Catherine Coulson, najbolj znana kot "gospa s polenom" v kultni televizijski seriji Twin Peaks. Bila je predvidena, da bo vlogo Margaret Lanterman odigrala tudi v novi sezoni Twin Peaksa, ki jo bodo začeli predvajati leta 2017.

YouTube

Coulsonova je v Twin Peaksu upodobila žensko, ki s seboj stalno prenaša poleno, s katerim je bila v mistični povezavi in za katerega je verjela, da ji odkriva vse skrivnosti, vključno s skrivnostjo, vezano na umor Laure Palmer, ki je v ospredju zgodbe.

Kot je dejal režiser serije David Lynch, je izgubil eno najdražjih prijateljic. "Catherine je bila čisto zlato. Vedno je bila na razpolago svojim prijateljem, bila je polna ljubezni do vseh ljudi, do svoje družine, svojega dela. Bila je neutrudna delavka.... Rada se je smejala in rada je nasmejala ljudi. Bila je gospa s polenom."

Svoj lik v Twin Peaksu je Coulsonova v lanskem intervjuju za Wall Street Journal opisala kot "edino normalno osebo" v seriji. Z Lynchem je začela sodelovati kot pomočnica režiserja pri njegovem celovečernem prvencu Eraserhead.