Kultura

Manekenka zanosila, ker je v rokah držala prijateljičinega dojenčka

mv
27. 9. 2015, 13.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nekdanji supermodel in žena britanskega glasbenika Davida Bowieja Iman je prepričana, da je pred 15 leti zanosila, ker je v rokah držala dojenčka svoje prijateljice. Po starem afriškem izročilu naj bi bilo namreč to dovolj, da se ena ženska od druge »naleze« plodnosti.

zimbio

»Bili smo na snemanju za ameriški Vogue, ko je Christie Brinkley na snemanje prišla s svojim dojenčkom. Razložila sem ji, da v Afriki obstaja prepričanje, da če en dan v rokah držiš otroka druge ženske, zanosiš. Christie se mi je nasmehnila in mi predala dojenčka. Od takrat ves čas ponavljam, da sem za svojo nosečnost hvaležna svetlolaski in svetlolascu. Zgodil se je čudež,« se je v nedavnem intervjuju anekdote spomnila 60-letna Iman, ki je leta 2000 rodila hčer Alexandrio. To je bila njena druga nosečnost, prvič je namreč postala mama že leta 1978, ko je takratnemu možu, košarkarju Spencerju Haywoodu, rodila hčerko Zulekho. Po tem se je kar 22 let trudila, da bi spet zanosila in svojemu drugemu možu Bowieju podarila otroka. Želja se ji je uresničila pri 45 letih, ko so ji zaradi starosti vsi odsvetovali nosečnost. Alexandria je danes postavna 15-letnica in glavni ponos Iman in Davida.

instagram


Petnajst let od čudeža
Ponosna mama se je rojstnega dneva drugorojenke spomnila na instagramu, na katerem je objavila fotografijo, na kateri dojenčica Alexandria leži v naročju ganjenega očka Davida. »Ne morem verjeti, da je minilo že 15 let od rojstva najinega čudeža. Fotografija pa kot dokaz, kakršen oče, takšna hči,« se je razpisala 60-letna lepotica s somalijskimi koreninami.