Kultura

Film med kozolci

Simon Rosc
8. 7. 2015, 19.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Letni kino oziroma ogled filma na prostem ima v Temeniški in Mirnski dolini že nekajletno tradicijo. Dogodki so iz leta v leto bolj popularni, obiskovalci pa navdušeni.

JSKD Trebnje

Si lahko predstavljate topel poletni večer? Sedenje na travi ali udobnem stolu. Miren vetrič rahlo boža vašo kožo, vi pa ste udobno nameščeni v objemu svojega bližnjega. Ob zvokih čričkov gledate film na velikem platnu. Je lahko sploh še kaj lepšega? Tovrstna doživetja že zadnjih nekaj let preizkušajo prebivalci Temeniške in Mirnske doline. Iz leta v leto so tovrstni dogodki bolj popularni, obiskovalci pa so nad posebnim doživetjem navdušeni.

JSKD Trebnje

Nekajletna zgodovina

Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Trebnje je z letnim kinom začela leta 2005 na gradu Mala Loka, nato pa leta 2010 prvič v Mokronogu. Naslednje leto se je film na prostem poleg Mokronoga odvrtel še v Trebnjem, prav tako leta 2013. Leta 2014 pa sta filmski dogodek v poletno dogajanje vključili tudi občina Mirna in Šentrupert. Tako bo letos trebanjska izpostava JSKD že drugo leto izvedla projekt letni kino v vseh štirih občinah Temeniške in Mirnske doline. Preteki vikend, v petek in soboto, so filmska dogodka gostili na Mirni na športnem igrišču tamkajšnje osnovne šole ter v Deželi kozolcev v Šentrupertu, kjer je bilo zaradi edinstvenega ambienta vzdušje izredno, prostor pa je pokal po šivih.

JSKD Trebnje

Slovenski filmi

Letos so se organizatorji odločili obiskovalcem v ogled ponuditi slovenske filme. Na Mirni so se odločili za slovensko romantično komedijo Pot v raj, v Šentrupertu pa za Burgerjev film Avtošola. Oba večera je bilo vreme izjemno. Zadnji vikend v avgustu se bosta filma na prostem odvrtela še v Mokronogu in Trebnjem. Dogodke so obiskali tudi lokalni veljaki. Na Mirni je gledalce nagovoril župan, v Šentrupertu pa član občinskega sveta. Oba sta zatrdila, da bodo prireditev glede na velik interes občanov ponovili tudi prihodnje leto.

Filmski dogodki so nedvomno odlična popestritev poletnega dogajanja in izjemna dopolnitev poletne ponudbe dogodkov občankam in občanom ter drugim obiskovalcem.

JSKD Trebnje