Kultura

Muzikal Cvetje v jeseni: Še najprej širijo ljubezen

Sonja Javornik
6. 7. 2015, 14.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V ljubljanske Križanke se 7. in 9. julija vrača muzikal Cvetje v jeseni, ki je v letu dni postal prava uspešnica.

Osebni arhiv

Pred slabim letom dni je igralski in pevski ansambel muzikala Cvetje v jeseni le sanjal. Danes živijo svoje sanje. Muzikal Cvetje v jeseni je našel pot do tisočerih src, njihova pa so se napolnila s prelepimi in neopisljivimi občutki. Še manj so slutili, da bo ob njihovi glasbi po licih obiskovalcev steklo toliko solza. Zdaj bodo ponovno stopili na oder Križank, tokrat že s 67. ponovitvijo predstave, ki bo zdaj še bolj spektakularna, saj se bo ekipi pridružil orkester.

Osebni arhiv

Zanesejo se en na drugega

Sicer pa so se igralci in pevci v zadnjem letu res spoprijateljili in uživajo v delu in druženju.

Sožitje med ekipo, tako nastopajočimi kot ustvarjalci, je zelo intenzivno in čustveno, zato so posledično tudi na odru z vsako predstavo boljši.

Operni pevec Matjaž Robavs, ki v predstavi igra Janeza, je v tem času že spoznal, da se lahko zanese na ekipo: »Najlepše se je prepustiti, ker zaupaš. Vloga Janeza je tudi del Matjaža. Vse štima pri muzikalu, velika odgovornost in profesionalnost. Vsakič znova me predstava pretrese, sem iz sebe, dam sebe.« Janeza igra tudi Domen Križaj, ki o sodelovanju pravi: »Poustvarjati zgodbo Cvetja v jeseni je že samo po sebi čudovito, vendar kar celotno zadevo resnično naredi zanimivo, je srčnost ljudi, ki smo postali in ostajamo velika družina, ki jo tako na odru kot izven povezuje neverjetna kemija.«

Mediaspeed

Meti sta pripravljeni

Obeh ponovitev se veselita tudi glavni igralki Nina Pušlar in Maja Martina Merljak, ki igrata lik Mete. »Muzikal Cvetje v jeseni me osrečuje, zato se veselim vsake predstave in druženja s to krasno ekipo,« pravi pevka Nina Pušlar, ki je v predstavi dokazala, da ima tudi igralski talent, ne le pevski.

Osebni arhiv

»Že dolgo ni nobena vloga ali predstava v meni pustila toliko lepega. Na vsaki predstavi prav čutim, kako se povežemo s publiko ravno na tej najbolj fini čustveni ravni, in to brez kančka blefa ali pretencioznosti. To je največ, kar si igralec na odru lahko želi,« pa priznava Maja Martina Merljak.