Kultura

V Benetkah začeli snemati Inferno Dana Browna

sta/mv
1. 5. 2015, 08.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V zadnjem aprilskem tednu so v Benetkah začeli snemati film po še eni knjižni uspešnici ameriškega pisatelja Dana Browna, Inferno. Tudi v njem bo zaigral Tom Hanks, ki je ameriškega profesorja simbologije Roberta Langdona na velikem platnu upodobil že v dveh filmskih adaptacijah Brownovih del - Da Vincijevi šifri ter Angelih in demonih.

Arhiv Svet24

Filmska zgodba se bo začela v bolnišnici v Firencah, kjer se Langdon zbudi brez spomina o tem, kaj se mu je zgodilo v preteklih nekaj dnevih. S pomočjo zdravnice Sienne Brooks, ki jo bo upodobila Felicity Jones, in svojega znanja simbologije bo poskušal rešiti zapleteno uganko, povezano s slavnim Dantejevim Peklom. Tudi Inferno bo režiral Ron Howard, v kinematografih ga pričakujejo oktobra prihodnje leto, poročajo spletni portali, posvečeni filmu.

Inferno je zadnja od štirih knjig, v katerih je Brown prepletel zgodovino, umetnostno zgodovino in simboliko v napet triler. Tretja po vrsti, Izgubljeni simbol, na filmsko upodobitev še čaka, tudi v njej naj bi zaigral Hanks.

V vlogi Langdona je Hanks nazadnje nastopil leta 2009 v Angelih in demonih, ki so v blagajne po svetu prinesli 486 milijonov dolarjev (431 milijonov evrov).